ελικοπτερο φωτια
Η φωτιά καίει σε μεγάλο υψόμετρο εντός χαράδρας με πυκνή βλάστηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις τέσσερις το απόγευμα στις Πηγές του Φονιά, στις Καρυές Σαμοθράκης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο μετέβησαν άμεσα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου Πετζετέλ, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, καθώς και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Η φωτιά καίει σε μεγάλο υψόμετρο, εντός χαράδρας με πυκνή βλάστηση, σημείο μη προσβάσιμο από πυροσβεστικά οχήματα. Ωστόσο ήδη κατευθύνονται προς την εστία της φωτιάς πεζοπόρο τμήμα του πυροσβεστικού κλιμακίου της Σαμοθράκης, καθώς και πεζοπόρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, οκτώ ατόμων, το οποίο μεταφέρθηκε στο νησί, με το σκάφος καταδίωξης του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, η φωτιά μέχρι στιγμής δεν είναι εκτεταμένη και υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον περιορισμό της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γατα
Γάτα: Οι τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνει – Ποιες άλλες τοξικές ουσίες την βλάπτουν
Πολλοί ιδιοκτήτες αναρωτιούνται αν μπορούν να ταΐζουν τη γάτα τους με φαγητό από την κουζίνα τους
Γάτα: Οι τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνει – Ποιες άλλες τοξικές ουσίες την βλάπτουν