Αυτές οι συνταγές, γεμάτες από παραδοσιακές γεύσεις του Μεξικού, φέρνουν τη γεύση και τη ζωντάνια του μεξικάνικου φαγητού στην κουζίνα σας με εύκολα υλικά και απλές διαδικασίες.
Burritos με Chili Con Carne
Υλικά
6 τορτίγιες
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
1 λευκό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. καστανό ρύζι
100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι κόλιανδρος
3 κόκκινες τσίλι πιπεριές
2 ντομάτες
150 γρ. κόκκινα φασόλια
150 γρ. καλαμπόκι
2 λάιμ
1 κόκκινο κρεμμύδι
Διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις τσίλι πιπεριές και λίγο πελτέ ντομάτας.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο χυμό από λάιμ και ζωμό.
Προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, τον κόλιανδρο και τις ντομάτες.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε βρασμένο ρύζι.
Ανοίγουμε μια τορτίγια και γεμίζουμε με το μείγμα. Αν θέλουμε, τοποθετούμε στον φούρνο για 2-3 λεπτά για να ζεσταθούν.
Quesadillas με Κοτόπουλο
Υλικά
4 τορτίγιες
350 γρ. στήθος κοτόπουλο
2 λευκά κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
100 γρ. καλαμπόκι
4 μανιτάρια πορτεμπέλο
1 πιπεριά τσίλι
1 ματσάκι κόλιανδρος
300 γρ. τσένταρ
1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο
1 ντομάτα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το τσίλι, το γλυκό πιπέρι, τον ξερό και φρέσκο κόλιανδρο, τα μανιτάρια και το καλαμπόκι.
Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τυρί στη μία πλευρά της τορτίγιας, προσθέτουμε τη γέμιση και τυλίγουμε.
Τοποθετούμε την τορτίγια στο τηγάνι για να πάρει λίγο χρώμα. Αν θέλουμε, την πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι.
Fajitas Σαλάτα με Κοτόπουλο και Τορτίγια
Υλικά
600 γρ. μπούτι κοτόπουλου
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
50 ml ελαιόλαδο
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 αβοκάντο
150 γρ. κόκκινα φασόλια
200 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
1 ματσάκι κόλιανδρου
1 μαρούλι
100 γρ. ανανά
2 τορτίγιες
60 ml ελαιόλαδο
Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ματσάκι κόλιανδρου
1 κόκκινη τσίλι πιπεριά
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα
Διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τσίλι, το κύμινο και τον χυμό λάιμ.
Ρίχνουμε τις πιπεριές, τον ανανά, κόλιανδρο, το καλαμπόκι και τα φασόλια.
Προσθέτουμε μουστάρδα, μέλι και λίγο χυμό λάιμ.
Για το «πιάτο» της σαλάτας, τοποθετούμε μια τορτίγια σε φόρμα και την ψήνουμε στο φούρνο.
Όταν είναι έτοιμη, γεμίζουμε την τορτίγια με τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ