Έχει περάσει ένας περίπου μήνας από την τοποθέτηση της επιγραφής «Οδός Zackie Oh» στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων. Η επιγραφή είχε τοποθετηθεί συμβολικά την ημέρα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου από μέλη της LGBTQI+ κοινότητας.
Η επιγραφή «Οδός Zackie Oh» έχει σήμερα αφαιρεθεί, σύμφωνα με ανάρτηση της διαδικτυακής κοινότητας Justice For Zak/Zackie.
«Είχε προηγηθεί μια βδομάδα πριν απόπειρα καταστροφής του στένσιλ με τη μορφή του, που είχε φιλοτεχνηθεί την ίδια μέρα με πρωτοβουλία φεμινιστικών ομάδων. Είχαν τότε "πατήσει" το στένσιλ με τη μορφή του με τα γράμματα Χ Α, τα οποία εντός ολίγων ωρών φροντίσαμε να αφαιρεθούν», αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση και προστίθεται:
«Εμείς ενημερώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα επιστρέφουμε πάντα στο σημείο που αφαιρέθηκε βάναυσα η ζωή του φίλου μας Ζακ, της συντρόφου μας Zackie και θα επιμένουμε να υπενθυμίζουμε στον φασισμό της διπλανής πόρτας ότι δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ