Thumbnail
Απορρίπτουμε τα μέτρα σας και τα μνημόνιά σας! Είναι για να σωθεί η πλουτοκρατία και όχι ο λαός και τα παιδιά του!  

ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Να μπλοκάρουμε τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας!

  • Όλοι στη απεργία με το ΠΑΜΕ στις 18/10, στην Ομόνοια στις 10.30π.μ. Προσυγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων στις 10.00πμ στα Χαυτεία
  • Οργανώνουμε κινητοποιήσεις τη μέρα ανακοίνωσης των νέων μέτρων
  • Αποφασίζουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέσα στις σχολές
  • Μπλοκάρουμε με συλλογικές αποφάσεις τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης

           Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 26 Σεπτέμβρη, στα συλλαλητήρια στις 8 και 9 Οκτώβρη. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που κόντρα στους εκβιασμούς και την καταστολή συνεχίζουν τον αγώνα. Είναι ώρα όλοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, να ενώσουμε τις φωνές μας σε ένα σύνθημα:

Απορρίπτουμε τα μέτρα σας και τα μνημόνιά σας! Είναι για να σωθεί η πλουτοκρατία και όχι ο λαός και τα παιδιά του!

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την ΕΕ, προχωρούν σε ένα νέο έγκλημα σε βάρος του λαού. Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. Καταργούν τον κατώτερο μισθό και μεροκάματο, τσακίζουν το 5θήμερο - 8ωρο, χτυπάνε την Κυριακάτικη αργία. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι μια θέση στην ουρά της ανεργίας, μισθό χαρτζιλίκι 400€ και ωράρια λάστιχο, δουλειά 6 ημέρες την εβδομάδα, 13 ώρες την ημέρα, μέχρι τα βαθειά γεράματα.

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε. Με αυτά καταστρέφουν τη ζωή και το μέλλον μας. ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε», μας επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες και κυβέρνηση μαζί με τους συμμάχους και τους φίλους τους, την ΕΕ, το Δ.Ν.Τ ισοπεδώνουν τα πάντα.  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι κάποιοι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ΕΕ και τα μονοπώλια, θα μας κάνουν να ζήσουμε καλύτερα, θα κάνουν την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης «αρνάκι».

Τα νέα βάρβαρα μέτρα όπως και τα προηγούμενα έχουν κερδισμένους τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές. Είναι ένα ακόμη δώρο σ’ αυτούς.

Έχουμε δει στις σχολές μας ποιες είναι οι περιβόητες «σωτήριες θυσίες». Είναι το «κούρεμα» των αποθεματικών των ιδρυμάτων, η συνεχής περικοπή δαπανών, οι μειωμένοι προϋπολογισμοί που έχουν φέρει τα ιδρύματα στο χείλος του γκρεμού. ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ!!!

 

Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο για τις σπουδές μας, να είμαστε «πελάτες» σε ΑΕΙ – ΤΕΙ επιχειρήσεις! Δε «χωράμε» στο μέλλον που μας ετοιμάζετε!

  • Η δωρεάν σίτιση κόβεται για χιλιάδες φοιτητές και η υποτυπώδης δωρεάν στέγαση γκρεμίζεται. Εστίες κλείνουν, θέλουν να βάλουν νοίκια, να τις μετατρέψουν σε ξενοδοχεία. Αναλώσιμα και υλικά εργαστηρίων θα τα βάλουμε ξανά από την τσέπη μας.
  • Από το εαρινό εξάμηνο σχεδιάζουν να καταργήσουν τα δωρεάν συγγράμματα! Σχεδιάζεται η επιβολή διδάκτρων, ξεκινώντας από τους «αιώνιους φοιτητές»
  • Στα ΤΕΙ συμβασιούχοι καθηγητές απολύονται, οι λίστες αναμονής στα εργαστήρια μεγαλώνουν και φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο.
  • Οι απλήρωτες πρακτικές έχουν γίνει καθεστώς και θα γενικευτούν.

Η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στην υλοποίηση του νόμου πλαίσιο.

  • Με τα Συμβούλια Διοίκησης οι εταιρίες θα έχουν τους «ανθρώπους» τους να διοικούν τις σχολές. Η συμμετοχή φοιτητή και μάλιστα με το άθλιο ενιαίο ψηφοδέλτιο θέλει να μας κάνει συνενόχους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στις σχολές, είναι αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα.
  • Όποιες σχολές δεν τα βγάζουν πέρα στην «πιάτσα» της αγοράς θα κλείνουν, θα συγχωνεύονται. Οι υπόλοιπες θα χρηματοδοτούνται ανάλογα με τις επιδόσεις τους στα κριτήρια της αγοράς. Ξεπουλάνε τις υποδομές και την έρευνα των ιδρυμάτων στις επιχειρήσεις.
  • Δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων για να επιλέγουν οι εταιρίες τον πιο φθηνό εργαζόμενο, να τον ξεζουμίζουν και να τον πετάνε ξανά στην ανεργία και την ψευτοκατάρτιση.
  • Καταργούν το άσυλο, τη συλλογική διεκδίκηση.

Με οργανωμένο κίνημα μπορούμε να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική στην κοινωνία και την παιδεία!

Η σιωπή δεν μας ταιριάζει. οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εργάτες και το λαό, φουντώνουμε το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει τα μέτρα, και την πολιτική που τα γεννά.

Η ανατροπή της βαρβαρότητας δεν είναι έργο μιας πράξης. Ο αγώνας θέλει οργάνωση και συνέχεια, δεν μπορεί μετά από κάθε ξέσπασμα να ξεφουσκώνει. Χρειάζεται μόνιμη οργάνωση σε κάθε έτος, εξάμηνο εργαστήριο, να ζωντανέψουν και να γίνουν μαχητικοί οι σύλλογοι, τα ΔΣ τους.

Χρειάζεται αγώνας με όλες τις μορφές πάλης που θα οξύνουν τη σύγκρουση, θα βοηθήσουν νέες δυνάμεις, πρωτοετείς φοιτητές να συμμετέχουν στις διαδικασίες.

Χρειάζεται συμμαχία το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, με την πάλη των μικρών μαγαζατόρων για να μην αφανιστούν, με τους μαθητές, με τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που δεν είναι μπλεγμένοι με επιχειρηματικά συμφέροντα, που πραγματικά πονάνε το λαό μας και την επιστήμη τους.

Να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τα τσιράκια της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων στις σχολές, τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ που είναι βασικό εμπόδιο για την ανάπτυξη της πάλης.

Καμιά εμπιστοσύνη σε όσους υπερασπίζονται το σημερινό πανεπιστήμιο, σε όσους διεκδικούν να αλλάξει ο κυβερνητικός διαχειριστής της μιζέριας που ζούμε, στους ακόλουθους των συμβιβασμένων ηγεσιών των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

 

Ούτε βήμα πίσω από αυτά που έχουμε ανάγκη

Η ανάπτυξη που τάζουν δεν θα λύσει τα προβλήματα μας. Θα γίνει με κριτήριο την κερδοφορία των λίγων, θα είναι στηριγμένη στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων μας. Για αυτό δεν αναζητάμε καλύτερο διαχειριστή, δεν έχουμε ορίζοντα στην πάλη μας κάποια μεγαλύτερη επιμήκυνση, ένα καλύτερο μνημόνιο, ένα καλύτερο κούρεμα, μια καλύτερη δανειακή σύμβαση.

Σήμερα, έχουμε ανάγκη να σπουδάζουμε όλοι δωρεάν, να μπορούμε να βρίσκουμε όλοι δουλειά πάνω σε αυτό που σπουδάσαμε με αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα. Η επιστήμη, η έρευνα πρέπει να βοηθούν το λαό να ζει καλύτερα και όχι τα μονοπώλια να αυξάνουν τα κέρδη τους. Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για Δημόσια Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση χωρίς κύκλους σπουδών και αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς στη βάση του επανακαθορισμού των επιστημονικών αντικειμένων, με υψηλό επίπεδο παρεχόμενων γενικών και ειδικών γνώσεων. Με μεταπτυχιακές σπουδές που οδηγούν αποκλειστικά σε διδακτορικό, με το πτυχίο μοναδική πρόθεση για πρόσβαση στο επάγγελμα, με ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

  • Να μην ψηφιστούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Να καταργηθούν δάνεια και συμβάσεις, μνημόνια και αντιλαϊκοί νόμοι.
  • Να διαγραφεί τώρα μονομερώς το χρέος. Αποδέσμευση από την ΕΕ.
  • Άμεση επαρκής χρηματοδότηση για τα πανεπιστημίων και τα ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιστροφή των αποθεματικών των ιδρυμάτων που «κουρεύτηκαν».
  • ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ! Ούτε ευρώ για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης στους φοιτητές από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως. Απαγόρευση διακοπής ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ.
  • Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ – ΤΕΙ – έρευνα.
  • Κατάργηση του νόμου πλαίσιο. Κανείς φοιτητής στα αντιδραστικά συμβούλια διοίκησης.
  • Μόνιμη-πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στους μισθούς των 429€ μέχρι τα 25.
  • Κανείς φοιτητής να μην  αναγκάζεται να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων.
  • Όχι στις λίστες αναμονής στα εργαστήρια και τις θεωρίες των σπουδαστών των ΤΕΙ.
  • Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς στα ιδρύματα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι γονείς θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τις επιδόσεις των παιδιών τους και τη σχολική δραστηριότητα»
«Το Ψηφιακό Σχολείο είναι μία νέα, δωρεάν, ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη, μέσω της οποίας θα γίνονται πρότυπες φροντιστηριακές παραδόσεις για τους...
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι γονείς θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τις επιδόσεις των παιδιών τους και τη σχολική δραστηριότητα»