koronoios foitites
Καραντίνα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και τεστ για τον κορονοϊό

Διαδικασία χωρίς οργάνωση και με μεγάλα κενά συνιστά ο έλεγχος των κρουσμάτων και απομόνωσης όσων εντοπίζονται θετικοί στον κορονοϊό και έρχονται από το εξωτερικό, όπως δηλώνουν οι Έλληνες φοιτητές που είχαν εγκλωβιστεί στην Ισπανία.

Οι ίδιοι μεταφέρθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ καταγγέλλουν ότι υπήρχε προχειρότητα, τονίζοντας ότι δεν ελήφθησαν μέτρα προστασίας κατά την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με το Mega, ειδικοί του ΕΟΔΥ έχουν μετατρέψει έναν χώρο κεντρικού ξενοδοχείου στην Αθήνα, σε αίθουσα εξέτασης για τους Έλληνες φοιτητές που επέστρεψαν τα ξημερώματα από την Ισπανία.

Με ειδικές στολές, μάσκες και γάντια, παίρνουν δείγμα από όσους κατάφεραν να φύγουν από την κόλαση της Ισπανίας και να επιστρέψουν στη χώρα μας. Την διαδικασία επιβλέπουν αστυνομικοί, που φορούν μάσκες και γάντια.

Ωστόσο όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές η οργάνωση της επιστροφής τους έγινε πρόχειρα καθώς έπρεπε να μετακινηθούν μόνοι τους προς το αεροδρόμιο, ενώ στο αεροσκάφος δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Το πρωί έφτασαν στο ξενοδοχείο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε διανεμηθεί έγγραφο με το οποίο ενημερώνονταν οι ένοικοι για τον τρόπο με τον οποίο θα εξεταστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα των τεστ θα είναι έτοιμα σε δύο ημέρες, ωστόσο κανείς δεν έχει ενημερώσει όσους ήρθαν από την Ισπανία εάν θα μπορέσουν να πάνε σπίτια τους στην περίπτωση που είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Έξω από το ξενοδοχείο παραμένουν ανήσυχοι συγγενείς των φοιτητών, καθώς και δυνάμεις της αστυνομίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα