fregata limnos kentriki
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας σημειώθηκε πρόσκρουση με την ελληνική, στην περιοχή όπου βρίσκεται το «Ορούτς Ρέις»

Κοντά σε θερμό επεισόδιο βρέθηκαν Ελλάδα και Τουρκία, έπειτα από φερόμενη σύγκρουση της ελληνικής φρεγάτα «Λήμνος» και της τουρκικής φρεγάτας «Κεμάλ Ρέις».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το συμβάν φέρεται να έλαβε χώρα στην περιοχή όπου βρίσκεται το «Ορούτς Ρέις», εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συνοδεία πολεμικών σκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας σημειώθηκε πρόσκρουση με την ελληνική.

Η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική, η οποία μετείχε κανονικά στα χθεσινά ελληνογαλλικά γυμνάσια.

Πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προέβη χθες σε νέους λεονταρισμούς λέγοντας «είπαμε, μην τυχόν επιτεθείτε στο "Ορούτς Ρέις" αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση».

Πάντως, η φρεγάτα «Λήμνος» συμμετείχε κανονικά στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας - Γαλλίας. Έτσι πιστοποιείται το αξιόπλοό της.

Πάντως το πολεμικό πλοίο εμφανίστηκε στις ασκήσεις με ένα μικρό σημάδι στην πλώρη.

fregata limnos

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγνατια
Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στην Εγνατία - Η στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα και διόδια
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε σε βίντεο
Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στην Εγνατία - Η στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα και διόδια
τουρι
Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση το πρώτο δίμηνο του 2025 - 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες επισκέφτηκαν την Ελλάδα
Την ίδια περίοδο του 2024, ο αριθμός ήταν ελαφρώς μικρότερος, στους 1,45 εκατομμύρια ταξιδιώτες
Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση το πρώτο δίμηνο του 2025 - 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες επισκέφτηκαν την Ελλάδα