Αύξηση της θνησιμότητας παρουσιάζει το δεύτερο «κύμα» της επιδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Στις επόμενες ημέρες αναμένεται σταθεροποίηση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων και σε δεύτερο χρόνο μια σταδιακή αποκλιμάκωση.
Η αποτελεσματικότητα του lockdown θα φανεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο ο καθηγητής δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως μέχρι τις 22 Νοεμβρίου θα σημειωθεί αύξηση στον αριθμό των διασωληνώσεων και των θανάτων.
Τέλος, ο καθηγητής όρισε τον αριθμό των 500-600 κρουσμάτων ημερησίως ως ικανοποιητικό για τον έλεγχο της κατάστασης, ωστόσο απέκλεισε να φτάσουμε σε ένα τέτοιο επίπεδο μέχρι το τέλος του δεύτερου lockdown.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ