Σχολεία: Την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση για Γυμνάσια-Λύκεια
Σχολεία: Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα για Γυμνάσια και Λύκεια - «Πράσινο φως» στα καταστήματα για click in shop

Σχολεία: Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει και πάλι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνει το «πράσινο φως» στα καταστήματα για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με click in shop και click away τη Δευτέρα με αυστηρούς όμως περιορισμούς.

Η σύσκεψη λαμβάνει χώρα παρόντος του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Σε ό,τι αφορά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, σύμφωνα με το Open, οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, με το σενάριο για επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, να μην συγκεντρώνει προς το παρόν πολλές πιθανότητες.

Click in shop και click away

Σύμφωνα με το Open, οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν μέσω της διαδικασίας click in shop, ωστόσο θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή SMS στο 13033. Οι παραβάτες θα πληρώνουν αυστηρά πρόστιμα.

Παράλληλα, διαφορετικό θα είναι το καθεστώς για τις «κόκκινες» περιοχές. Σ' αυτές, δεν θα ισχύσει καθόλου το click in shop και οι πελάτες θα εξυπηρετούνται μόνο με το click away, δηλαδή με την παραλαβή των προϊόντων από την πόρτα κι όχι εντός του καταστήματος. Η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για τις αποφάσεις που θα κρίνουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι σε εξέλιξη.

Παρότι οι περισσότεροι ειδικοί της επιτροπής, συμφωνούν να δοθεί μία ανάσα στην αγορά και τους πολίτες, από την άλλη όμως ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξει ένα επιδημικό ξέσπασμα προς το τέλος του μήνα.

Γεγονός βέβαια που θα τους οδηγήσει αυτομάτως να εισηγηθούν ένα άμεσο νέο κλείσιμο της αγοράς. Ειδικά στην Αττική, όπου οι νοσηλείες ακόμα και σε απλές κλίνες Covid παρουσιάζουν αυξητική τάση, οι λοιμωξιολόγοι είναι ξεκάθαροι ότι μόλις αρχίσει να δυσκολεύει η κατάσταση θα συστήσουν άμεσα λουκέτο εκ νέου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα