Κορονοϊός - Σχολεία: Το 25% των κρουσμάτων αποτελούν τα παιδιά
Αναλυτικά τα στοιχεία για τα παιδιά από 4 έως 18 ετών που νοσούν με κορονοϊό - Το 25% των κρουσμάτων ηλικίας 4-18 ετών

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 6.682, αποτελώντας το 25% στο σύνολο των κρουσμάτων.

Υπήρξε μείωση από την προηγούμενη εβδομάδα κατά 7,41%, παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε την τελευταία εβδομάδα. 

Mε βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.150.

Aναλυτικά το ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς: 2021-01-04 έως 2021-10-31.

Δείτε το διάγραμμα:

koronoios_krousmata_se_sxoleia

Ζ. Μακρή: Mικρός ο αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό 

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία είναι μικρός σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμιζε ότι τα ρεκόρ κρουσμάτων έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία και στη σχολική κοινότητα, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να καλούνται να κάνουν μάθημα στοιβαγμένοι σε μικρές αίθουσες και με μόνα μέτρα ασφάλειας τη χρήση μάσκας και τα self test:

Όπως ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, πριν μια εβδομάδα είχαμε την παραδοχή του υπουργείου ότι 200.000 μαθητές στοιβάζονται εν μέσω πανδημίας σε τμήματα 25 και πάνω μαθητών. Βεβαίως, με τις συγχωνεύσεις που συνεχίζονται ασταμάτητα, ο αριθμός θα αυξηθεί κι άλλο.

«Υπολογίζεται ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία πάνω από 20.000 κρούσματα αφορούν μαθητές/τριες. Για τα οποία δυστυχώς λόγω ανύπαρκτης ιχνηλάτησης δεν γνωρίζουμε πόσα σχετίζονται με ενδοσχολική μετάδοση και πόσα από αυτά αποτέλεσαν αιτία διασποράς του ιού στις οικογένειες ή στην ευρύτερη κοινότητα, προκαλώντας νοσηλείες, διασωληνώσεις και πιθανότατα ακόμη και θανάτους» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Γκάγκα: Φοβόμαστε την «έκρηξη» κρουσμάτων

«Όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει τρόπος να το προβλέψουμε αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι καλά»

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, στη Βόρεια Μακεδονία και τη Θράκη υπάρχουν λίγα κρεβάτια για ασθενείς Covid19.

«Οι ανάγκες μας κάνουν να μετατρέπουμε το σύστημα και το ιδιωτικό και το δημόσιο. Είναι σημαντικό να το προλάβουμε».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα