Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: 9.500 κρούσματα την ημέρα μέσα στον Δεκέμβριο
Για 9.500 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα στις 6-10 Δεκεμβρίου προειδοποιεί ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΕΚΠΑ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτιμά βασισμένος σε μαθηματικά μοντέλα ότι στις 6 – 10 Δεκεμβρίου θα έχουμε 9.400 – 9.500 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για τα αίτια που έχουν συμβάλλει στην ευρεία διασπορά του κορονοϊού, αναφέροντας μεταξύ άλλων την συμβολή στην μετάδοση του Covid19 των εμβολιασμένων ασθενών, που δεν κάνουν τακτικά τεστ, αλλά και ομάδων πληθυσμού που δεν υποχρεούνται να κάνουν τακτικά self ή rapid test, όπως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και οι μαθητές.

Σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, υποστήριξε πως αναμένεται κορύφωση του μέσου όρου των κρουσμάτων στην τάξη των 9.400 - 9.500 κρουσμάτων την ημέρα, γύρω στις 6 με 10 Δεκεμβρίου, προειδοποιώντας ότι «θα υπάρχουν μέρες που θα έχουμε και περισσότερα κρούσματα». Επιπλέον, ανέφερε ότι σήμερα ο μέσος όρος είναι 6.900 κρούσματα τη ημέρα.

Εξαδάκτυλος: Θα κινδυνεύσουν οι ανεμβολίαστοι

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εκτίμησε ότι «οι εμβολιασμένοι θα νοσήσουν ηπιότερα και αναλογικά λίγοι θα χρειαστεί να νοσηλευτούν σε κλινικές και ΜΕΘ Covid. Οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι που θα νοσήσουν πιο βαριά και θα κινδυνεύσουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται, «η Επιτροπή απαντά σε ερωτήματα. Η συμβουλή που δώσαμε είναι ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν δύο rapid test για να μεταβούν στην εργασία τους. Η επιτροπή γνωμοδοτεί και για το εμβόλιο, το θέμα είναι τι θα κάνει ο πολίτης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα