tsiodras
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Η κατανομή των εμβολίων δεν έγινε με ομοιογενή τρόπο, γεγονός που επιτρέπει την ανάδυση νέων μεταλλάξεων», είπε ο Σ. Τσιόδρας στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων

Δεν είναι δυνατό να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού, υποστήριξε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, τονίζοντας την αξία του εμβολιασμού. 

Σημείωσε πως με τα εμβόλια αποφύγαμε τουλάχιστον 39.000 θανάτους και τόνισε πως «το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί. Θα κριθεί όμως από τα εμβόλια και τη δυνατότητα διαφυγής του ιού από αυτά. Η κατανομή των εμβολίων δεν έγινε με ομοιογενή τρόπο, γεγονός που επιτρέπει την ανάδυση νέων μεταλλάξεων. Προφανώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων».

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας και τον καταιγισμό της γνώσης για τη λοίμωξη Covid-19 στην επιστημονική κοινότητα, στο μέλλον ο έλεγχος και η διαχείρισή της θα είναι πιο εύκολη. Τόνισε δε ότι η υβριδική ανοσία που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας και την Ευρώπη, δηλαδή ο εμβολιασμός και η φυσική νόσηση, σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, θα βοηθήσουν στην έλεγχο και τη μείωση της επιδημίας μετά το φθινόπωρο.

«Στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχει μολυνθεί περίπου το 80%, με αποτέλεσμα η υβριδική ανοσία να μας βοηθά για ένα καλύτερο καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας. 

Αναφορικά με τη χρήση της μάσκας ανέφερε ότι θα αποτελεί μια ελεύθερη και συνειδητή επιλογή ποτέ και που θα χρησιμοποιείται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γάζα
Γάζα: Νέο σφυροκόπημα από το Ισραήλ – Ανεστάλη ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας

Σήμερα σημειώθηκε μία από τις πιο βίαιες επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων από τον ισραηλινό στρατό κατά της Λωρίδας της Γάζας,...

Γάζα: Νέο σφυροκόπημα από το Ισραήλ – Ανεστάλη ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας
putin_7.jpg
Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές
Ρωσία και Ουκρανία: Διερευνούν το ενδεχόμενο κατάπαυσης επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές
Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές