Δολοφονία Άλκη: Παραπομπή σε δίκη και των 12 ατόμων
Η πρόταση της εισαγγελέως.

Την παραπομπή σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο και των δώδεκα νεαρών που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, προτείνει η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, αναφέρει το Thestival.gr.

Στην πρόταση των 86 σελίδων, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι η ομάδα των οπαδών είχε σκοπό να σκοτώσει όλη την παρέα μέσα στην οποία ήταν ο άτυχος 19χρονος.

"Ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ήτοι μετά από συναπόφαση και σε κοινή δράση κατά συρροή, αφενός μεν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσαν άλλον, αφετέρου έχοντας συναποφασίσει να τελέσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο", σημειώνει στην πρότασή της η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών που ζήτησε να δικαστούν στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Περιγράφοντας στην εισαγγελική πρόταση όσα συνέβησαν στην είσοδο της οικοδομής της οδού Θ. Γαζή αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι μόλις ρώτησαν την παρέα των νεαρών μεταξύ των οποίων ο 19χρονος ποια ομάδα υποστηρίζουν, "στο άκουσμα της παραδοχής τους ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση όλως αιφνιδίως επιτέθηκαν σε αυτούς βιαιοπραγώντας, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα γκλοπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι, με σκοπό να τους σκοτώσουν".

Στην πρόταση αναφέρεται και η ιατροδικαστική έκθεση, δηλαδή ότι ο 19χρονος Άλκης Καμπανός υπέκυψε στα τραύματά του, εκείνα στα πόδια και από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Επίσης προτείνει την παραπομπή ενός κατηγορουμένου επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας και των υπολοίπων για συνέργεια στην πράξη του αυτή.

Μεταξύ άλλων η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη και άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια