Κατερίνα Στεφανίδη
Η Κατερίνα κατάφερε να περάσει τα 4.75 και να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα

Η Κατερίνα Στεφανίδη κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα περνώντας στην αρχή τα 4 μέτρα και 76 εκατοστά στο επί κοντώ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη επέλεξε να ξεκινήσει τον τελικό από τα 4,40μ. , αφήνοντας τα 4,25μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε εύκολα τον πήχη.Το ίδιο έκανε και στα 4,55μ.

Το επόμενο ύψος ήταν εκεί που ουσιαστικά ξεχώρισαν οι αθλήτριες που θα πήγαιναν για μετάλλιο από τις υπόλοιπες. Τα 4,65μ. πέρασαν μόνο οι Στεφανίδη, Σούτεϊ με την πρώτη και η Μούρτο με τη δεύτερη.

Όλες οι υπόλοιπες δεν τα κατάφεραν να περάσουν το συγκεκριμένο ύψος με την Κόντερι να αφήνει μία προσπάθεια για τα 4,70μ. δίχως αποτέλεσμα. Έτσι, έμειναν οι Στεφανίδη, Σούτεϊ και Μούρτο να παλεύουν για τα τρία μετάλλια.

Η Στεφανίδη συνέχισε τα καθαρά άλματά της και πέρασε με την πρώτη τα 4,70μ. αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα για το χρυσό μετάλλιο. Η Σούτεϊ τα πέρασε με τη δεύτερη, ενώ η Μούρτο άφησε δύο προσπάθειες για τα 4,75μ.

Η τελική κατάταξη:

Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) 4.85μ.
Κατερίνα Στεφανίδη 4,75μ.
Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία) 4.75μ.
Κάρολαϊν Χόλμ (Δανία) 4.55μ.
Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) 4.55μ.
Μαρί Ζουλ Μπονάν (Γαλλία) 4.55μ.
Ρομπέρτα Μπρούνι (Ιταλία) 4.55μ.
Μόλι Κόντερι (Μ. Βρετανία) 4.55μ.
Σόφι Κουκ (Μ. Βρετανία) 4.40μ.
Μαργκότ Σεβριέ (Γαλλία) 4.40μ.
Ελίνα Λάμπελα (Φινλανδία) 4.40μ.
Λένε Όνσρουντ Ρέντζιους (Νορβηγία) 4.25

Η Κατερίνα Στεφανίδη που γεννήθηκε 4 Φεβρουαρίου 1990 είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με άλμα στα 4,85 μέτρα.  Αγωνίστηκε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 και 2020. Έχει ρεκόρ 4,91 μέτρα στον ανοικτό και 4,90 μέτρα στον κλειστό στίβο.

Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανοικτού στίβου (2018) και του Diamond League (2019), πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και έλαβε δυο φορές το χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ το 2016 (με 4,81 μ.)[3], πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού το 2017 (με 4,85 μ.)[4] και πρωταθλήτρια κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο το 2017 (με 4,91 μ.), γεγονός που την τοποθετεί στην πέμπτη θέση του άλματος επί κοντώ όλων των εποχών.

Πριν το φετινό Ευρωπαϊκό είχε κερδίσει συνολικά 10 μετάλλια σε όλα τα διεθνή αθλητικά πρωταθλήματα. Αναδείχθηκε αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη για το 2017 και αθλήτρια της χρονιάς στην Ελλάδα για το 2017 και το 2019.[5] Θεωρείται ευρέως ως η καλύτερη αθλήτρια στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.[6][7] Το Σεπτέμβριο 2020 ανακοινώθηκε ότι θα επέστρεφε στο SPIRE Institute για να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020.[8]

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
Σημαντική ανακάλυψη ερευνητικής ομάδας με συμβολή του ΑΠΘ αλλάζει τις θεωρίες για τη δημιουργία άστρων
Διεθνής Αστρονομική Έρευνα με τη συμβολή του ΑΠΘ αποκαλύπτει τα Μαγνητικά Πεδία του Γαλαξία σαν τους αόρατους ρυθμιστές της δημιουργίας Ήλιων με...
Σημαντική ανακάλυψη ερευνητικής ομάδας με συμβολή του ΑΠΘ αλλάζει τις θεωρίες για τη δημιουργία άστρων
EKPAIDEYTIKOS
Ωνάσεια Σχολεία: Ως 400€/μήνα πρόσθετες αμοιβές Διευθυντών, εκπαιδευτικών και επιστημονικού προσωπικού
Η πρόσθετη αμοιβή αντιστοιχεί σε είκοσι τέσσερις (24) ώρες, πέραν του υποχρεωτικού προγράμματος, μηνιαίως, για τον κάθε ένα επί εννέα (9) μήνες. Αν ο...
Ωνάσεια Σχολεία: Ως 400€/μήνα πρόσθετες αμοιβές Διευθυντών, εκπαιδευτικών και επιστημονικού προσωπικού