rapti-zoi
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τι ανέφερε η υφυπουργός υγείας για την αύξηση των ψυχικών διαταραχών εντός της πανδημίας.

Αυξημένα κατά 15% είναι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, στα οποία αναφέρθηκε η υφυπουργός για θέματα ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη. Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε, ότι υπήρξαν γυναίκες που κακοποιήθηκαν πρώτη φορά. Μάλιστα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταγράφει μία παγκόσμια αύξηση της τάξεως του 60% σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

"Πάνω από 5.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν καταγραφεί μέσα στο 2022 και γι’ αυτό δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας η εθνική γραμμή ψυχολογική στήριξης, η οποία είναι 10306, και έχουμε λάβει τα τελευταία χρόνια πάνω από 11.000 κλήσεις" είπε στο Mega. Για τα έκτακτα περιστατικά βίας η γραμμή είναι το 15900.

Επιπλέον μία γυναίκα μπορεί να αποταθεί σε κάποιo από τα αστυνομικά τμήματα που έχουν συσταθεί ειδικές ομάδες αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας. Συνολικά υπάρχουν 19 ξενώνες φιλοξενίας στους οποίους μπορεί να μείνει ένα θύμα όταν πάρει την απόφαση να φύγει από το σπίτι και να ζητήσει βοήθεια. Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί περίπου 100 γυναίκες σε αυτούς τους ξενώνες και πάνω από 3.000 έχουν πάρει υποστήριξη από τους συμβουλευτικούς σταθμούς.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός, ένα μεγάλο ζήτημα είναι η αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας αυτή την στιγμή έχει ανέβει σε ποσοστά χρήσης αλκοόλ από τον γενικό πληθυσμό, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ήμασταν στην 20η θέση και βρισκόμαστε στην 8η θέση σήμερα.

Σύμφωνα με την κ. Ράπτη αναμένονται επίσης να προσληφθούν ψυχολόγοι στις σχολικές δομές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kimolia_0.jpg
Εκπαιδευτικοί: Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα ανεχτεί καμία ποινή στους συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή
Ενημέρωση ΣΕΠΕ Δ’ Αθήνας από την παρέμβαση Συλλόγων στη Δ' Διεύθυνση - Καταγγελία για Διευθυντή Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Δ' Αθήνας
Εκπαιδευτικοί: Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα ανεχτεί καμία ποινή στους συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή