fakelaki
Σύμφωνα με  αναφορές τον Σεπτέμβριο του 2020 συγκεντρώθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ οκτώ καταγγελίες από ασθενείς και το στενό τους περιβάλλον με ισχυρισμούς ότι πιέστηκαν εκβιάστηκαν από τον γιατρό για να δώσουν «φακελάκι»

«Πώς είναι δυνατόν διευθυντικό στέλεχος σημαντικής κλινικής κρατικού νοσοκομείου, που έχει συλληφθεί προ διετίας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για δεκάδες «φακελάκια» από ασθενείς και έχει υποβληθεί αίτημα για οριστική παύση του από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, να παραμένει στη θέση του, παρότι είχε προαναγγελθεί παρέμβαση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη; Και επιπλέον, ενώ υπάρχουν νεότερες καταγγελίες από ιατρούς για νέες μεθοδεύσεις του και προβληματικές ενέργειες και συμπεριφορές του – με επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών -, γιατί οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας, αντί να λάβουν μέτρα, απομακρύνουν από το νοσοκομείο τους καταγγέλλοντες ιατρούς;».

Τα σημαντικά αυτά ερωτήματα για τις επιλογές του υπουργείου Υγείας σε καρδιοχειρουργική κλινική, με επιπτώσεις στη διαχείριση εκατοντάδων ασθενών με ζωτικά προβλήματα υγείας, θέτουν μιλώντας προς «ΤΑ ΝΕΑ» κρατικοί λειτουργοί ελεγκτικών υπηρεσιών.

Κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την υπόθεση είναι διευθυντής καρδιοχειρουργικής κλινικής που είχε συλληφθεί προ διετίας (με βάση σχετικές βιντεοσκοπήσεις και καταθέσεις θυμάτων του) από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για παραλαβή χρηματικών ποσών από ασθενείς ή συγγενείς τους. Επιπλέον στην κατοικία του βρέθηκαν 50.000 ευρώ. Επίσης, σε καταγεγραμμένες νομίμως συνομιλίες του από την ΕΛ.ΑΣ. φέρεται ότι προχωρούσε σε ύποπτες συνεννοήσεις με προμηθευτές ιατρικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τότε αναφορές όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020 όταν ένας ασθενής του είχε καταγγείλει ότι αναγκάστηκε να δώσει το φακελάκι, για να κάνει εγχείρηση. Ο γιατρός, όπως υποστηρίζει τουλάχιστον ο ασθενής , είχε ξεκαθαρίσει πως αν δεν πληρωνόταν εξτρά, δε θα έμπαινε στο χειρουργείο. Σύμφωνα με  αναφορές τον Σεπτέμβριο του 2020 συγκεντρώθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ οκτώ καταγγελίες από ασθενείς και το στενό τους περιβάλλον με ισχυρισμούς ότι πιέστηκαν εκβιάστηκαν από τον γιατρό για να δώσουν «φακελάκι» Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020, βρέθηκε σε αιφνιδιαστικό διπλό έλεγχο στο γραφείο του στο νοσοκομείο αλλά και στο σπίτι του, το ποσό των 54.350 ευρώ καθώς και 4.845 δολάρια ΗΠΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστήμιο αιγαιου
Πανεπιστημίου Αιγαίου: Μετονομάζεται το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών
«Μετονομασία του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, χωρίς μεταβολή του επιστημονικού πεδίου...
Πανεπιστημίου Αιγαίου: Μετονομάζεται το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών
daskalos
Η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων
Προκήρυξη – πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων
Η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων
φάρμακα
Σοκ σε φαρμακείο της Αθήνας: Πουλούσε ληγμένα σκευάσματα μερικά εκ των οποίων ήταν για βρέφη
Έλεγχος της ΕΑΔ σε φαρμακείο μετά από καταγγελία για πώληση ληγμένου φαρμακευτικού σκευάσματος για βρέφη
Σοκ σε φαρμακείο της Αθήνας: Πουλούσε ληγμένα σκευάσματα μερικά εκ των οποίων ήταν για βρέφη