Ο τραχανάς, αποτελεί το απίθανο ελληνικό super food, ωστόσο είναι ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό ειδικά για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Η παραδοσιακή αχνιστή καλοχυλωμένη σούπα γίνεται γρήγορα και πανεύκολα και αποτελεί το ιδανικό γεύμα για ένα οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός (ή γλυκός) αλευρένιος
- 1.200 ml ζωµός λαχανικών ή νερό
- 50 ml ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Διαδικασία
- Σε µια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τον τραχανά, ανακατεύοντας ώστε να λαδωθεί καλά.
- Προσθέτουµε το ζωµό ή το νερό και λίγο αλάτι.
- Όταν πάρει βράση, ανακατεύουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10 - 15 λεπτά ή µέχρι να χυλώσει η σούπα. Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι.
Μυστικά
Ένα από τα πιο ωραία μυστικά που μοιράζεται ο gastronomos.gr, είναι να σερβίρουµε µε θρυμματισμένη φέτα και μαυροκούκι, ή με τριμμένη παρμεζάνα (ναι, ταιριάζει πολύ!!) ή και με 1 φέτα προσούτο σε κάθε πιάτο, με σοταρισμένα μανιτάρια ή λουκάνικα, σχεδόν με ό,τι μας αρέσει.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση