epaggelma
Ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος που θα ακολουθήσουν τα παιδιά σας;

Χειρουργός μνήμης, προσωπικός παρουσιαστής ειδήσεων ή κάθετος αγρότης; Αυτά είναι μερικά από τα επαγγέλματα του μέλλοντος που θα ακολουθήσουν τα παιδιά σας..  το 2040.

1. Κατασκευαστές ανθρώπινων μελών

Πόσο ιδανικό θα ήταν να μην υπήρχαν πλέον λίστες αναμονής για μεταμοσχεύσεις; Το συγκεκριμένο επάγγελμα μοιάζει μακρινό σενάριο, αλλά ίσως τελικά να βρίσκεται πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε. Λέγεται ότι ειδικοί θα μπορούν να δημιουργούν ζωντανά ανθρώπινα μέλη μέσω των βλαστοκυττάρων, λύνοντας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζει τον ιατρικό κόσμο.

2. Μηχανικός με ειδίκευση στα σκουπίδια

organising

«Τόσο καιρό σε σπουδάζαμε για να γίνεις σκουπιδιάρης;» θα ήταν η αντίδραση της Ελληνίδας μάνας. Είναι γνωστό ότι η χωματερή δεν αποτελεί λύση ούτε τώρα αλλά ούτε και στο μέλλον. Οι μηχανικοί του μέλλοντος όμως, με ειδίκευση στα σκουπίδια, θα μπορούν να μετατρέπουν κάτι το οποίο εμείς θεωρούμε «για πέταμα» σε κάτι εύχρηστο, δίνοντας ταυτόχρονα πνοή ζωής στο περιβάλλον.

3. Χειρουργός μνήμης

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να διαγράψετε μια κακή ανάμνηση, μια τραυματική εμπειρία, ή ακόμα και να μεγαλώσετε τη χωρητικότητα της μνήμης σας, ενώ οι διαταραχές μνήμης και οι δυσάρεστες συμπεριφορές θα αποτελούν ένα μακρινό παρελθόν; Όχι, δεν είναι το σενάριο της ταινίας «Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», αλλά το πιθανό, μελλοντικό επάγγελμα του παιδιού σας.

4. Χρηματιστές χρόνου

dollario_kapitalismos_money_xrimata.jpg

Κοστίζει 2 ώρες και 25 λεπτά. Πόσο ξένη ακούγεται η συγκεκριμένη φράση; Με βάση το ρητό «ο χρόνος είναι χρήμα», στο μέλλον ενδέχεται ο χρόνος να χρησιμοποιείται ως νομισματική μονάδα και η ανάγκη για «επαγγελματίες» στον χώρο αυτό να είναι μεγάλη.

5. Η μούσα ή αλλιώς εκπαιδευτής περιέργειας

epaggelma

Ξεμείνατε από ιδέες, δεν έχετε καθόλου έμπνευση; Ο εκπαιδευτής περιέργειας ή αλλιώς μούσα θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, εξάπτοντας τη φαντασία και δίνοντάς σας την έμπνευση που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε το έργο σας. Θα σας μυήσει στη διαδικασία της ανακάλυψης και του μυστηρίου και θα σας μάθει να βρίσκετε εύκολα την… απόλυτη ιδέα. Κάτι ήξερε ο Όμηρος!

6. Ε-housekeeping, please!

Πόσες φορές έχετε λάβει ειδοποίηση ότι πρέπει να «καθαρίσετε» τα mails στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο; Δε θα ήταν φανταστικό αν υπήρχε και κάποιος που θα αναλάμβανε να το κάνει; Καθώς το ψηφιακό περιβάλλον αποτελεί το δεύτερο σπίτι μας και μέρα με τη μέρα βρισκόμαστε περισσότερο σε αυτό παρά στο πραγματικό μας, θα χρειαστούμε σίγουρα μια βοηθό που θα μας «καθαρίζει» τα mails και θα κρατά τακτικό το προφίλ μας στα social media, παρακολουθώντας παράλληλα τη σωστή αποθήκευση δεδομένων αλλά και την «τακτοποίηση» σημαντικών usernames & passwords.

7. Ειδικός για ανώνυμους internet-holics

texnologia_ipologistis

Για τον συγκεκριμένο ειδικό υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ήδη από τώρα. Στόχος του η θεραπεία των εθισμένων στη χρήση του internet και τις ψηφιακές συσκευές ατόμων και η επανένταξή τους στον πραγματικό κόσμο.

8. Προσωπικοί παρουσιαστές ειδήσεων

Δε θα ήταν υπέροχο αν μπορούσες να δεις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν και θέματα ειδικά διαμορφωμένα για εσένα μέσω του δικού σου προσωπικού παρουσιαστή; Σε λίγα χρόνια λοιπόν θα μπορείς! Άνθρωποι του χώρου θα ασχολούνται μόνο με τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου ξεχωριστά, κάνοντας τον καθένα από εμάς να νιώθει τόσο μοναδικός!

9. Πιλότοι, ξεναγοί, αρχιτέκτονες... του διαστήματος

diastima.jpg

Και το περίεργο δε βρίσκεται στα παραπάνω επαγγέλματα, αλλά στην εργασιακή βάση τους, που δεν είναι άλλη από το διάστημα. Η συνεχής εξερεύνηση του άγνωστου προς το ευρύ κοινό χώρου είναι πιθανό να εντείνει την ανάγκη για εξέλιξη των συγκεκριμένων επαγγελμάτων. Είστε έτοιμοι λοιπόν για ένα ταξίδι στο διάστημα;

10. «Κάθετοι» αγρότες ή αγρότες πόλεων

Φρέσκια ντοματούλα από τον 25ο όροφο; Ο «κάθετος» αγρότης είναι σίγουρο ότι σε μερικά χρόνια από τώρα θα αποτελεί το no1 trend στα επαγγέλματα. Το όνομά του προέρχεται από τα κάθετα αγροκτήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν σε ουρανοξύστες και σε άλλα περίεργα αστικά μέρη. A chance to think green!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 28/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diorismoi
Εκπαιδευτικοί: Για το ζήτημα των αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008
«Οι διορισμοί είναι σταγόνα στον ωκεανό, πολύ πιο κάτω από τα πραγματικά κενά που υπάρχουν»
Εκπαιδευτικοί: Για το ζήτημα των αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008