Έχετε προβληματιστεί πώς βράζουμε σωστά και με ακρίβεια ένα αυγό; Διότι άλλος θέλει τον κρόκο του μελάτο, άλλος εντελώς σφιχτό, άλλος το ασπράδι του υδαρές και άλλος «πέτρα». Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας, θα το πετύχετε όπως ακριβώς το θέλετε!
1. Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε εκτός για 15 λεπτά (ή και περισσότερο, αν έχουμε χρόνο), να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.
2. Σωστό σκεύος
Τα βάζουμε σε σκεύος (μπρίκι ή κατσαρολάκι) που να είναι μεν μικρό, αλλά να τα χωράει σχετικά άνετα, ώστε ούτε να στριμώχνονται αλλά ούτε και να έχουν πολύ χώρο να πηγαίνουν πέρα δώθε με κίνδυνο να τσουγκρίσουν μεταξύ τους. Ρίχνουμε τόσο νερό βρύσης ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 1 εκ.
3. Ξίδι για αποφυγή ρωγμών
Ρίχνουμε 5 – 6 σταγόνες ξίδι, το οποίο σφίγγει τους πόρους του κελύφους και βοηθά τις πρωτεΐνες του ασπραδιού να πήξουν γρηγορότερα. Έτσι αποφεύγονται οι ρωγμές, αλλά ακόμα και αν ραγίσει ελαφρώς το τσόφλι, δεν ξεχύνεται εύκολα το ασπράδι. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι το υγρό να αρχίσει να κοχλάζει.
4. Μετράμε τον χρόνο από το σημείο βρασμού
Όταν βράσει το νερό, σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι (το μπρίκι που δεν έχει, το καλύπτουμε με ένα καπάκι από άλλο σκεύος ή με ένα ανθεκτικό πιατάκι του καφέ), αφήνουμε το σκεύος στο ζεστό μάτι και αρχίζουμε να μετράμε τα λεπτά ώστε να πετύχουμε το αυγό της αρεσκείας μας.
Προσοχή! Μετράμε τον χρόνο, μετά το σημείο βρασμού.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Σχολικός εκφοβισμός: Το νέο μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/01
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση