τροφιμα
Τρία τρόφιμα που πρέπει να προσέξετε

Όχι σωστά μαγειρεμένο βοδινό κρέας

Το βοδινό κρέας που μαγειρεύεται σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να επιτρέψει την επιβίωση παθογόνων μικροοργανισμών, όπως η Salmonella ή το E. Coli, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν στο γαστρεντερικό μας, να μεγαλώσουν και να πολλαπλασιαστούν, να παράγουν τοξίνες, να οδηγήσουν σε συμπτώματα όπως διάρροια, εμετό, πυρετό και να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια, ακόμη και το θάνατο. Αν, όμως, το κρέας μαγειρευτεί στους 70 βαθμούς Κελσίου και άνω, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί καταστρέφονται και ο κίνδυνος παύει.

bodino-kreas

Ντομάτες κονσέρβα

Το εσωτερικό των περισσότερων κονσερβών περιέχει bisphenol-A (BPA), ένα συνθετικό οιστρογόνο που έχει συσχετιστεί με ασθένειες που σχετίζονται από αναπαραγωγικά προβλήματα, μέχρι καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και παχυσαρκία. Δυστυχώς, η οξύτητα της ντομάτας προκαλεί τη διείσδυση του BPA στην τροφή, ενώ μελέτες δείχνουν ότι στους περισσότερους ανθρώπους ανιχνεύονται υψηλά επίπεδα γεγονός που επηρεάζει την παραγωγή σπέρματος και ενδέχεται να προκαλέσει χρωμοσωμικές βλάβες στα ωάρια των ζώων. Προτιμήστε, λοιπόν, τομάτες σε γυάλινα δοχεία ή σε χάρτινες συσκευασίες, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το αναπαραγωγικό σας ασφαλές.

ntomates-saltsa

Ωμά στρείδια

Τα στρείδια είναι οργανισμοί που φιλτράρουν νερό και παγιδεύουν βακτήρια και ιούς. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνοντάς τα ωμά αυξάνουμε τον κίνδυνο μολύνσεων, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν πολύ σοβαρές.

streidia

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fai
Διαλειμματική νηστεία: Πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική από τις κλασικές δίαιτες;
Φαίνεται πως το να μειώσουμε το φαγητό μόνο λίγες μέρες την εβδομάδα και όχι καθημερινά μπορεί να είναι πιο αποδοτικό για την απώλεια βάρους.
Διαλειμματική νηστεία: Πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική από τις κλασικές δίαιτες;
lexeis
Η λέξη άχλος : Από την αρχαία ποίηση στη σύγχρονη έκφραση
Υπάρχουν λέξεις που, μόνο που τις ακούς, μεταφέρουν ένα αίσθημα θολούρας, όπως ακριβώς και το ίδιο τους το νόημα. Μια τέτοια λέξη είναι ο «άχλος» ή,...
Η λέξη άχλος : Από την αρχαία ποίηση στη σύγχρονη έκφραση
ρύζι2410
Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε και γιατί
Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να ζεσταίνουμε ξανά το φαγητό που έχει περισσέψει, για να εξοικονομήσουμε χρόνο και κόπο. Όμως, δεν είναι όλα τα τρόφιμα...
Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε και γιατί