τροφιμα
Τρία τρόφιμα που πρέπει να προσέξετε

Όχι σωστά μαγειρεμένο βοδινό κρέας

Το βοδινό κρέας που μαγειρεύεται σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να επιτρέψει την επιβίωση παθογόνων μικροοργανισμών, όπως η Salmonella ή το E. Coli, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν στο γαστρεντερικό μας, να μεγαλώσουν και να πολλαπλασιαστούν, να παράγουν τοξίνες, να οδηγήσουν σε συμπτώματα όπως διάρροια, εμετό, πυρετό και να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια, ακόμη και το θάνατο. Αν, όμως, το κρέας μαγειρευτεί στους 70 βαθμούς Κελσίου και άνω, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί καταστρέφονται και ο κίνδυνος παύει.

bodino-kreas

Ντομάτες κονσέρβα

Το εσωτερικό των περισσότερων κονσερβών περιέχει bisphenol-A (BPA), ένα συνθετικό οιστρογόνο που έχει συσχετιστεί με ασθένειες που σχετίζονται από αναπαραγωγικά προβλήματα, μέχρι καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και παχυσαρκία. Δυστυχώς, η οξύτητα της ντομάτας προκαλεί τη διείσδυση του BPA στην τροφή, ενώ μελέτες δείχνουν ότι στους περισσότερους ανθρώπους ανιχνεύονται υψηλά επίπεδα γεγονός που επηρεάζει την παραγωγή σπέρματος και ενδέχεται να προκαλέσει χρωμοσωμικές βλάβες στα ωάρια των ζώων. Προτιμήστε, λοιπόν, τομάτες σε γυάλινα δοχεία ή σε χάρτινες συσκευασίες, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το αναπαραγωγικό σας ασφαλές.

ntomates-saltsa

Ωμά στρείδια

Τα στρείδια είναι οργανισμοί που φιλτράρουν νερό και παγιδεύουν βακτήρια και ιούς. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνοντάς τα ωμά αυξάνουμε τον κίνδυνο μολύνσεων, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν πολύ σοβαρές.

streidia

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης