Θέλετε ισχυρό μεταβολισμό μετά τα 50; Τρεις τροφές που επειγόντως να «κόψετε»
Ποιες τροφές επιβαρύνουν τον οργανισμό σας με περιττά λίπη

Η απώλεια βάρους μπορεί πάντα να είναι μια πρόκληση, αλλά γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη όσο μεγαλώνουμε και δυστυχώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με έναν πιο αργό μεταβολισμό. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να διατηρήσουμε το μεταβολισμό μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορο. Εκτός από την προσθήκη θρεπτικών τροφών στη καθημερινή μας διατροφή, είναι επίσης σημαντικό να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε ορισμένες φλεγμονώδεις επιλογές που μπορεί να μας κρατούν πίσω από τους στόχους μας για απώλεια βάρους.

Για να ανακαλύψουμε μερικούς από τους χειρότερους τύπους τροφίμων (και ποτών), θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να κόψουμε εντελώς τις τροφές, προκειμένου να μειώσουμε τη φλεγμονή και να ενισχύσεις το μεταβολισμό μας, ακούσαμε τις συμβουλές του Jesse Feder, RDN, CPT.  Σύμφωνα με το Issue, ο κ. Feder επεσήμανε ότι τα τηγανητά φαγητά, τα εξαιρετικά επεξεργασμένα σνακ και τα ζαχαρούχα ποτά πρέπει να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ας δούμε περισσότερα για τους κινδύνους του καθενός από αυτά παρακάτω.

1. Τηγανητά φαγητά

Τα τηγανητά φαγητά, όπως οι φτερούγες κοτόπουλου και τα μπαστουνάκια μοτσαρέλας, μπορεί να ικανοποιούν τους γευστικούς μας κάλυκες, αλλά δυστυχώς, ο Feder λέει ότι είναι μία από τις χειρότερες επιλογές, αν θέλεις να παραμείνεις υγιείς πάνω από τα 50 και να διατηρήσεις τον μεταβολισμό σου σε ομαλή λειτουργία.

2. Υπερ-επεξεργασμένα σνακ

Αν αισθάνεσαι  πεινασμένη ανάμεσα στα γεύματα, μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να τρώει επεξεργασμένα σνακ, όπως πατατάκια και τυροπιτάκια. Πιθανότατα δεν αποτελεί έκπληξη, όμως, να ακούσεις ότι ο Feder λέει ότι είναι καλύτερα να αποφεύγεις αυτές τις τροφές ενώ προσπαθείς να χάσεις βάρος. «Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα χρησιμοποιούν συντηρητικά και χημικές ουσίες που είναι γνωστό ότι προκαλούν εκτεταμένη φλεγμονή και ενδεχομένως ακόμη και καρκίνο και άλλες παθήσεις της υγείας», προειδοποιεί.

3. Ζαχαρούχα ποτά

Αν και μπορεί να μην είναι ένα τρόφιμο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη μπορούν να επιβαρύνουν σοβαρά το μεταβολισμό μας. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να βάλεις στο σώμα σου, αν θέλεις να αποφύγεις φλεγμονές και αύξηση του σωματικού βάρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Σχολεία: Σχετικά με τις θερινές εφημερίες των εκπαιδευτικών και τα προβλήματα που προκύπτουν
Οι σχολικές μονάδες, απογυμνωμένες από μόνιμο προσωπικό, αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι αναπληρωτές είναι πλέον πλειοψηφία του συλλόγου διδασκόντων,...
Σχολεία: Σχετικά με τις θερινές εφημερίες των εκπαιδευτικών και τα προβλήματα που προκύπτουν
Σπαζοκεφαλιά με κάμπια
Σπαζοκεφαλιά: Μόνο αν έχετε κοφτερή ματιά θα βρείτε την κάμπια σε 6 δευτερόλεπτα
Μόνο άνθρωποι με πολύ μεγάλη παρατηρητικότητα και άριστες γνωστικές δεξιότητες μπορούν να λύσουν αυτή τη νέα σπαζοκεφαλιά
Σπαζοκεφαλιά: Μόνο αν έχετε κοφτερή ματιά θα βρείτε την κάμπια σε 6 δευτερόλεπτα
Κατσαρό λάχανο
Απώλεια βάρους: Αυτό το αρχαίο λαχανικό προστατεύει από καρκίνο και βοηθά στο αδυνάτισμα
Είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που καταναλώνεται εδώ και αιώνες
Απώλεια βάρους: Αυτό το αρχαίο λαχανικό προστατεύει από καρκίνο και βοηθά στο αδυνάτισμα