Με αυτούς τους τρόπους θα χάσεις κιλά ενώ κοιμάσαι
Πέντε συμβουλές που θα σε βοηθήσουν

Ένας κακός βραδινός ύπνος, δεν σε κάνει απλώς να στριφογυρνάς και να ξυπνάς με νεύρα, αλλά σε κάνει να παίρνεις κιλά. Έρευνες αναφέρουν πώς όταν κοιμάσαι λιγότερο από οκτώ ώρες τη νύχτα, αυξάνονται τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, η οποία επηρεάζει και αρνητικά τα μικρόβια στο έντερο, επιβραδύνοντας τον μεταβολισμό σου.

Η απώλεια ύπνου μπορεί να διαταράξει τις ορμόνες της πείνας σου, με αποτέλεσμα να αυξήσει τις πιθανότητες να καταφύγεις στο junk food. Έρευνα του 2017 στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν 5,5 ή λιγότερες ώρες τη νύχτα, κατανάλωναν 385 θερμίδες επιπλέον την επόμενη ημέρα, εν συγκρίσει με εκείνους που κοιμόντουσαν τουλάχιστον από 7 μέχρι 12 ώρες.

Σήκωσε βάρη το βράδυ

Αμέσως μετά την δουλειά φύγε για το γυμναστήριο. Ο μεταβολικός σου ρυθμός θα δεχθεί μία «πίεση» για πάνω από 16 ώρες, που σύμφωνα με έρευνα λειτουργεί ακόμη και όταν κοιμάσαι.

Πιες ένα protein shake με καζεΐνη

Την λένε πρωτεΐνη αργής δράσεως και για καλό λόγο. Απορροφάται από τον οργανισμό σε πιο αργούς ρυθμούς απελευθερώνοντας σταδιακά τα αμινοξέα στην κυκλοφορία. Χρειάζεται περίπου 8 ώρες για να γίνει η πέψη της, με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός σου να συνεχίζει να λειτουργεί και μέσα στη νύχτα.

Κάνε ένα κρύο ντους

Με το κρύο ντους δεν ξεφορτώνεσαι μόνο τα λακτικά οξέα μετά το γυμναστήριο. Έρευνα αναφέρει ότι αν εκθέσεις το σώμα σου στο κρύο νερό μόλις για 30 δευτερόλεπτα, μπορείς να ξεφορτωθείς λιπώδη ιστό που αντιστοιχεί σε 400 θερμίδες.

Κοιμήσου σε δροσερό δωμάτιο

Όχι και ό,τι καλύτερο για τον χειμώνα, αλλά ο οργανισμός σου μπαίνει στη διαδικασία να κάψει λίπος για να διατηρήσει την θερμοκρασία.

Δώσε βάση στην διαλειμματική νηστεία

Θα έχεις ακούσει για αυτή και από τους διαιτολόγους σου και η αλήθεια είναι ότι δουλεύει αν την χειριστείς με προσοχή. Μπορείς οπότε να σταματήσεις να τρως από τις 7 το απόγευμα και να μην φας τίποτα μέχρι τις 11 το επόμενο πρωί.

Όταν τρώμε, η ινσουλίνη μας - η κύρια ορμόνη αποθήκευσης λίπους - αυξάνεται και αποθηκεύουμε λίπος στο συκώτι. Όταν η ινσουλίνη πέφτει, αρχίζουμε να διασπάμε το γλυκογόνο και να καίμε λίπος. Τα χαμηλά επίπεδα ινσουλίνης λένε στο σώμα να αρχίσει να καίει το αποθηκευμένο λίπος του. Η νηστεία ωθεί τα κύτταρα να δημιουργήσουν νέα μιτοχόνδρια — και όσο περισσότερα μιτοχόνδρια έχεις, τόσο περισσότερες θερμίδες καις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ακίνητα
Πρόγραμμα Κάλυψη: Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια
Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει την κάλυψη του μισθώματος για (3) τρία χρόνια και επιπλέον το κόστος μετακόμισης και...
Πρόγραμμα Κάλυψη: Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια
παδα
ΤΑΥΦΕ-ΠΑΔΑ: Με σημαντικές παρουσίες και παρεμβάσεις η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας
«Σηματοδοτώντας την έναρξη σύμπραξης ανάμεσα σε έναν ιστορικό ασφαλιστικό οργανισμό και ένα Πανεπιστήμιο που διαγράφει συνεχή ανοδική πορεία στον...
ΤΑΥΦΕ-ΠΑΔΑ: Με σημαντικές παρουσίες και παρεμβάσεις η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργείο Παιδείας: Οι διορισμοί ολοκληρώνονται τον Αύγουστο – Σειρά θα πάρουν οι αναπληρωτές
Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Οι διορισμοί ολοκληρώνονται τον Αύγουστο – Σειρά θα πάρουν οι αναπληρωτές