Τζίντζερ
Μία νέα ανακάλυψη που βοηθάει το ανοσοποιητικό

Μία νέα τάση στη διατροφή έρχεται για πιο ανεβασμένο ανοσοποιητικό και δεν είναι άλλο από τα σφηνάκια τζίντζερ.

Μετά από βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις θαυματουργές επιδράσεις του τζίντζερ, οι ειδικοί απαντούν για τα οφέλη του.

Συγκεκριμένα, η Brea Lofton, διατροφολόγος που μίλησε στο περιοδικό Glamour, εξήγησε πως το τζίντζερ από μόνο του είναι σούπερ τροφή, με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν την απόκτηση ενός υγειούς και ανεβασμένου ανοσοποιητικού.

 Το τζίντζερ, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση αυξημένων επιπέδων ενέργειας και στην ισορροπία των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα που μπορεί να επηρεάσει και τη διάθεσή σου συνολικά.

Γενικά, το τζίντζερ είναι ασφαλές για όλους αλλά στα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη του γιατρού. Επίσης, δεν συνιστάται να καταναλώνονται τα σφηνάκια με ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά στοιχεία.

Η βασική συνταγή

  • 60 γραμμάρια τζίντζερ
  • 400 ml φρέσκος χυμός μήλου
  • ½ λεμόνι στυμμένο

Τα οφέλη του τζίντζερ

Χάρη στις τονωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, το τζίντζερ μπορεί να μειώσει τυχόν σημάδια και ουλές στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με έρευνες, το τζίντζερ επηρεάζει τα ένζυμα που ευθύνονται για τη διάλυση του κολλαγόνου στο δέρμα με αποτέλεσμα το κολλαγόνο να παραμένει στη θέση του και άρα το δέρμα να μην χάνει τη σφριγηλότητά του.

Το τζίντζερ μπορεί να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να διεγείρεται η ανάπτυξη των μαλλιών ενώ είναι ένα φυσικό αντισηπτικό, που βοηθά να διατηρηθούν σε ισορροπία τα βακτήρια στο τριχωτό του κεφαλιού με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται πιτυρίδα.

Τέλος, εκτός από τις αποτοξινωτικές και αντιοξειδωτικές ικανότητές του, το τζίντζερ βοηθά στη μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού στο σώμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια