Instagram
Το Instagram ζητά συγγνώμη για την ταμπέλα «τρομοκράτης» σε προφίλ Παλαιστινίων χρηστών

Η Meta ζήτησε συγγνώμη μετά την εισαγωγή της λέξης «τρομοκράτης» στο βιογραφικό προφίλ ορισμένων Παλαιστινίων χρηστών του Instagram, λέγοντας ότι ήταν ένα σφάλμα στην αυτόματη μετάφραση.

Το ζήτημα, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το 404media, επηρέασε τους χρήστες με τη λέξη «Παλαιστίνιος» γραμμένη στα αγγλικά στο προφίλ τους, το emoji της παλαιστινιακής σημαίας και τη λέξη «alhamdulillah» γραμμένη στα αραβικά. Όταν μεταφράστηκε αυτόματα στα αγγλικά, η φράση έγραφε: «Δόξα στον Θεό, οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες αγωνίζονται για την ελευθερία τους».

Ο χρήστης του TikTok, YtKingKhan, έκανε μια δημοσίευση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σχετικά με το θέμα, σημειώνοντας ότι διαφορετικοί συνδυασμοί εξακολουθούν να μεταφράζονται σε «τρομοκράτης».

«Παρακαλώ πείτε μου ότι αυτό είναι ένα αστείο, γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω, έχω ξεμείνει από λόγια», απάντησε κάποιος.

Μετά το πρώτο βίντεο, το Instagram έλυσε το πρόβλημα. Η αυτόματη μετάφραση πλέον αναφέρει: «Δόξα τω Θεώ». Ένας εκπρόσωπος της Meta δήλωσε στον Guardian Australia ότι το ζήτημα είχε διορθωθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Διορθώσαμε ένα πρόβλημα που προκάλεσε για λίγο ακατάλληλες αραβικές μεταφράσεις σε ορισμένα από τα προϊόντα μας. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη που συνέβη αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Δεν υπήρξε αρκετή διαφάνεια από τη Meta

Ο Φαχάντ Αλί, γραμματέας της Electronic Frontiers Australia και Παλαιστίνιος με έδρα το Σίδνεϊ, δήλωσε ότι δεν υπήρξε αρκετή διαφάνεια από τη Meta σχετικά με το πώς επιτράπηκε να συμβεί αυτό.

«Υπάρχει πραγματική ανησυχία για αυτές τις ψηφιακές προκαταλήψεις και πρέπει να γνωρίζουμε από πού προέρχεται αυτό», είπε.

«Πηγάζει από το επίπεδο αυτοματοποίησης; Πηγάζει από τον ανθρώπινο παράγοντα σε αυτά τα εργαλεία; Δεν υπάρχει σαφήνεια επ′ αυτού.

Και αυτό είναι που πρέπει να επιδιώξουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό είναι που ελπίζω ότι η Meta θα καταστήσει πιο σαφές».
Σε ανάρτησή της στο blog της την Τετάρτη (18/10), η Meta δήλωσε ότι νέα μέτρα έχουν ληφθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς για να «αντιμετωπιστεί η έξαρση του επιβλαβούς και δυνητικά επιβλαβούς περιεχομένου που διαδίδεται στις πλατφόρμες μας» και ότι δεν υπάρχει καμία αλήθεια στον ισχυρισμό ότι η εταιρεία καταστέλλει τη φωνή οποιουδήποτε.

Η εταιρεία δήλωσε ότι υπήρξε ένα σφάλμα αυτή την εβδομάδα που σήμαινε ότι οι ταινίες και οι αναρτήσεις που είχαν κοινοποιηθεί εκ νέου δεν εμφανίζονταν στις ιστορίες του Instagram των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η εμβέλεια - και αυτό δεν περιοριζόταν σε αναρτήσεις σχετικά με το Ισραήλ και τη Γάζα.

Ενώ το περιεχόμενο που εξυμνεί τη Χαμάς ή το βίαιο και γραφικό περιεχόμενο απαγορεύεται, η εταιρεία δήλωσε ότι μπορεί να γίνουν λάθη στη λογοκρισία άλλου περιεχομένου και ότι οι χρήστες θα πρέπει να υποβάλουν ένσταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρδιαγγειακά νοσήματα σε γυναίκες
Καρδιαγγειακή υγεία: Πέντε συμπτώματα που πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες άνω των 40 ετών
Πέντε βασικά ζητήματα που, σύμφωνα με ειδικούς στο Fortune, κάθε γυναίκα άνω των 40 πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη
Καρδιαγγειακή υγεία: Πέντε συμπτώματα που πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες άνω των 40 ετών
Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία
9ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο: Το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά στο Μόναχο στις 29 Νοεμβρίου
9ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο: «Η Γερμανία των Ελλήνων, η Ελλάδα των Γερμανών. Η κλασική Ελλάδα και η επίδρασή της στον γερμανόφωνο πολιτισμό»
9ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο: Το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά στο Μόναχο στις 29 Νοεμβρίου