γενεθλια
Μερικές συμβουλές για τους γονείς και τη διαχείριση

Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή του παιδιού μας είναι τα γενέθλιά του. Είναι η μέρα που περιμένουν με ανυπομονησία δώρα, τούρτες και, φυσικά, την παρουσία των φίλων τους.

Όταν όμως κάποιοι από αυτούς τους φίλους δεν εμφανίζονται, αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος και απογοήτευση τόσο για το παιδί όσο και για τους γονείς. Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση με ευαισθησία και αγάπη;

Αναλυτικά:

Κατανοήστε τα συναισθήματα του παιδιού σας

Το πρώτο βήμα είναι να ακούσετε και να κατανοήσετε τα συναισθήματα του παιδιού σας. Είναι φυσικό να νιώσει απογοητευμένο ή λυπημένο όταν οι φίλοι του δεν έρχονται. Είναι σημαντικό να το αφήσετε να εκφράσει αυτά τα συναισθήματα και να το υποστηρίξετε.

Συνομιλήστε μαζί του

Καθίστε μαζί με το παιδί σας και ρωτήστε το πώς νιώθει. Αφήστε το να εκφράσει τα συναισθήματά του και ακούστε τον χωρίς να κρίνετε. Είναι σημαντικό να του δείξετε ότι κατανοείτε τι αισθάνεται.

Εξηγήστε την κατάσταση

Εξηγήστε στο παιδί σας ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για την απουσία των φίλων του. Ορισμένοι ίσως να είναι απασχολημένοι ή να μην μπορούν να έρθουν για κάποιον λόγο. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν τον αγαπούν ή δεν τον σέβονται.

Διατηρήστε τον ενθουσιασμό για τα γενέθλιά του

Ανεξαρτήτως του πόσοι φίλοι του παρευρίσκονται στα γενέθλιά του, προσπαθήστε να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό και τη χαρά του παιδιού για τη συγκεκριμένη μέρα.

Πηγή: infokids

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα