Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην ΣΚΑΙ για τα τρέχοντα ζητήματα σχετικά με το ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, αλλά και για τους φοιτητές Ιατρικής.
«Αυτός είναι ο "καημός" όλων, να γίνει ιατρική σχολή, να μην πηγαίνουν στην Κύπρο ή αλλού, να πληρώνουν πάρα πολλά λεφτά. Έχουμε αρκετούς τέτοιους γιατρούς, έρχονται και κάνουν ειδικότητα».
Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Ακούς, βλέπεις, έχεις την εμπειρία, εμείς τους έχουμε αυτούς τους φοιτητές ... Δεν συγκρίνονται, θέλω να είμαι δίκαιη και αληθινή. Έχουμε τα παιδιά, προσπαθούμε, προσπαθούν και τα παιδιά που έρχονται. Αλλά δεν συγκρίνονται με τα παιδιά που έχουν τελειώσει ιατρική στην Ελλάδα.
Καμία σχέση, από οπουδήποτε κι αν έρχονται, δεν θέλω να κατονομάσω, δεν έχει νόημα. Έχουμε αυτή την εμπειρία, καθένας στην κλινική του έχει 2-3 παιδιά που έρχονται από εκεί. Δεν υπάρχει σύγκριση, είναι πολύ καλύτερα τα παιδιά εδώ, είναι προετοιμασμένα, προχωρημένα, είναι πολλά».
Μάλιστα, η ίδια ανέφερε ότι ρώτησε μία μέρα έναν φοιτητή: «"Έχετε κάνει καθόλου πρακτική; Σας πήγαν καθόλου σε κλινική, είδατε;" κτλ. Και είπαν "όχι, κάναμε τηλεδιάσκεψη". Στα υπόλοιπα, μπορείς να κάνεις τηλεδιάσκεψη, όμως στην ιατρική η πολλή τηλεδιάσκεψη δεν μπορεί να βοηθήσει ... μπορεί να υπήρχε covid-19 ή οτιδήποτε, αλλά δεν μπορείς να κάνεις συγκεκριμένες σχολές, π.χ. ιατρική, εξ αποστάσεως».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ