κοκτειλ
3 συνταγές για εορταστικά κοκτέιλ για το γιορτινό τραπέζι

Τα αρώματα των μπαχαρικών, του μελιού και των εσπεριδοειδών συνδυάζονται με αλκοόλ και ζεσταίνουν τα πάρτυ και τα ρεβεγιόν μας.

Παντς με τσάι και μπαχαρικά

30 λεπτά | Εύκολο

Μια άλλη εκδοχή του ζεστού κρασιού Glühwein, χωρίς αλκοόλ.

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 φακελάκια με τσάι ιβίσκου
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 5 γαρίφαλα
  • 2 λοβούς καρδάμωμο, σπασμένους,
  • μόνο τους σπόρους
  • 4 φέτες πορτοκαλιού
  • 120 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 120 ml χυμό ρόδι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι

Διαδικασία

Βράζουμε 500 ml νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα φακελάκια τσάι και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄. Προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού, τον χυμό του καθώς και τον χυμό ροδιού και σιγοβράζουμε για 15΄ επιπλέον. Σουρώνουμε το τσάι και το ρίχνουμε σε άλλο σκεύος μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε μέσα το μέλι και σερβίρουμε σε φλιτζάνια, διακοσμώντας με τις φέτες πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλας.

Sherry Sour

15 λεπτά | Εύκολο

Υλικά για 2 άτομα

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml Sherry Oloroso*
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 1 ασπράδι αυγού

Διαδικασία

Σιρόπι ζάχαρης: Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε 100 ml νερό με τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα σέικερ ρίχνουμε 40 ml από το σιρόπι ζάχαρης που ετοιμάσαμε, το Sherry Oloroso, τον χυμό λεμονιού και το ασπράδι αυγού μαζί με πάγο και χτυπάμε πολύ δυνατά για 30΄΄. Σουρώνουμε σε ποτήρια και σερβίρουμε.

*Sherry Oloroso

Ενισχυμένο ισπανικό κρασί, ξηρό, πλούσιο τόσο σε γεύση όσο και σε σώμα, με αλκοολικό τίτλο που φτάνει στο 18-22%.

Γιορτινό old fashioned

25 λεπτά| Εύκολο

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 λωρίδες από φλούδα πορτοκαλιού + επιπλέον
  • για το σερβίρισμα
  • 5-6 ml Angostura bitters
  • 120 ml μπέρμπον (αμερικάνικο ουίσκι)
  • κερασάκια μαρασκίνο για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι με καστανή ζάχαρη και μπαχαρικά

  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1½ ξυλάκι κανέλα
  • 8 γαρίφαλα
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο

Διαδικασία

Σιρόπι με καστανή ζάχαρη και μπαχαρικά: Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά με 100 ml νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζουμε για 20΄ και σουρώνουμε σε καθαρό μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει. Μοιράζουμε λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού στη βάση δύο χαμηλών ποτηριών. Προσθέτουμε 2 κουτ. γλυκού σιρόπι, το Angostura bitters και ανακατεύουμε με αναδευτήρα. Προσθέτουμε το μπέρμπον, πάγο και ανακατεύουμε ξανά. Γαρνίρουμε με φλούδα πορτοκαλιού και κερασάκια μαρασκίνο.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη, έδρα, πίνακας, μαυροπίνακας, τετράδια
Σήμερα στη Βουλή για το Πολλαπλό Βιβλίο και την Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ
Παρατάσεις, καθυστερήσεις, παλινωδίες σχετικά με τη διαδικασία συγγραφής, αξιολόγησης και εισαγωγής του πολλαπλού βιβλίου στα σχολεία της χώρας -...
Σήμερα στη Βουλή για το Πολλαπλό Βιβλίο και την Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ