Η Κατρίνα Άρμστρονγκ, προσωρινή πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ανακοίνωσε την παραίτησή της μόλις μία εβδομάδα μετά από σημαντικές αλλαγές που συμφωνήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της κυβέρνησης Τραμπ.
Η Άρμστρονγκ ανέλαβε τον ηγετικό ρόλο τον Αύγουστο, μετά την αποχώρηση της προηγούμενης προέδρου λόγω του χειρισμού της στην κρίση των διαδηλώσεων κατά της σφαγής του Ισραήλ στη Γάζα.
Η παραίτησή της έρχεται μετά από σφοδρές πιέσεις από την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία έχει καταγγείλει το Κολούμπια για την «ανεκτικότητα» του σε αντισημιτισμό και την παραχώρηση άδειας για διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων.
Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απειλήσει το πανεπιστήμιο με περικοπές ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, αναφέροντας ότι το Κολούμπια και άλλες πανεπιστημιακές κοινότητες ανέχονται την παρενόχληση και την επιβλαβή ρητορική κατά των Εβραίων φοιτητών.
Το πανεπιστήμιο συμφώνησε να περιορίσει τα ακαδημαϊκά προγράμματα και να απαγορεύσει τη χρήση προσωπικών μασκών σε διαδηλώσεις, ως μέρος των νέων κατευθυντήριων γραμμών που προτείνει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές.
Η Άρμστρονγκ επιστρέφει στην προηγούμενη θέση της ως επικεφαλής του ιατρικού κέντρου του Κολούμπια, με τη θέση της προσωρινής προεδρίας να αναλαμβάνει η Κλερ Σίπμαν, η οποία θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για το μέλλον του πανεπιστημίου.
Η κατάσταση αυτή αντικατοπτρίζει τις αυξανόμενες πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, με τη κυβέρνηση Τραμπ να επικεντρώνεται σε διάφορα ζητήματα, όπως ο αντισημιτισμός στις πανεπιστημιακές κοινότητες και την πολιτική ελευθερία, με τον αντίκτυπο να επηρεάζει τις καθημερινές λειτουργίες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ