μαυρα στιγματα
Πώς θα απομακρύνετε τα μαύρα στίγματα

Αρκετά συχνή είναι η εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων στο πρόσωπο τόσο ανδρών, όσο και γυναικών.

Η πλήρης απομάκρυνσή τους είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο και προϋποθέτει αρκετές αλλαγές στην διατροφή μας, αλλά και στον τρόπο που περιποιούμαστε το δέρμα μας.

Το μαύρο πιπέρι είναι ένα κοινό μπαχαρικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ειδικά αν έχετε μαύρα στίγματα.

Πώς βοηθά το μαύρο πιπέρι

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι το μαύρο πιπέρι μπορεί να θεραπεύσει τα μαύρα στίγματα. Αν και ορισμένα από τα συστατικά που βρίσκονται στο μαύρο πιπέρι μπορεί να έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, λέει ο δερματολόγος, Δρ Jatin Mittal. Το μαύρο πιπέρι περιέχει πιπερίνη, μια ένωση με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προσθέτει.

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κηλίδων αναστέλλοντας την παραγωγή μελανίνης. Η πιπερίνη μπορεί να διεγείρει τη ροή του αίματος, προάγοντας την αναγέννηση του δέρματος και μειώνοντας τη μελάγχρωση. Επίσης, οι απολεπιστικές ιδιότητες του μαύρου πιπεριού μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αποκαλύπτοντας πιο φρέσκο δέρμα από κάτω, σύμφωνα με το healthstories.gr.

Τι είναι τα μαύρα στίγματα;

Τα μαύρα στίγματα είναι ένα από τα πρώτα σημάδια ακμής. Αρχικά, μία πολύ μικρή βλάβη (μικροφαγέσωρας) εμφανίζεται στο δέρμα εξαιτίας της υπερσμηγματόροιας (συσσώρευση σμήγματος, λιπαρό δέρμα και διεσταλμένοι πόροι) και της υπερκερατινοποίησης (αύξηση κυττάρων και η παχυνσηπάχυνση δέρματος). Αυτές οι μικροβλάβες είναι αόρατες με γυμνό μάτι και μετατρέπονται σε μαύρα στίγματα και λευκά σπυράκια. Τα μαύρα στίγματα αποτελούνται από συσσώρευση κυτταρικών υπολειμμάτων στον πόρο του δέρματος και σχηματίζουν μία κηλίδα που οξειδώνεται με την επαφή με τον αέρα και γίνεται μαύρη, λέει  Δρ Mittal.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα