Γιάννης Καλλιάνος
«Τον πατέρα μου τον χειρούργησαν μέσα σε απλό δωμάτιο» - «Απορώ που δεν βγαίνει ο Άδωνις να πει ότι έχω δίκιο»

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους» διεμήνυσε ο Γιάννης Καλλιάνος σε νέες δηλώσεις του για τον θάνατο του πατέρα του, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν πέθανε εχθές Πέμπτη σε ηλικία 79 ετών, ενώ το νοσοκομεία διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση. Ο κ. Καλλιάνος, γεμάτος θλίψη και οργή, είχε πει ότι σκοπεύει να ξεμπροστιάσει το ΕΣΥ και τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι γιατροί την περίπτωση του πατέρα του.

«Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Όσοι πήραν ελαφρά την περίπτωση του πατέρα μου, θα λογοδοτήσουν. Θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι γιατροί», είπε ο ίδιος.

«Δεν τα βάζω με κανέναν Άδωνι Γεωργιάδη», τόνισε για τον υπουργό Υγείας και σημείωσε πως τον πήραν τηλέφωνο τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη.

Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για την υπόθεση του πατέρα του Γ. Καλλιάνου

Την δική του εκδοχή για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρη στο νοσοκομείο «Αττικόν», μετά τις καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ, δίνει σήμερα ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής, στον οποίο έχει αναφερθεί προσωπικά ο γνωστός μετεωρολόγος μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη.

«Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».

Πυρά Κούγια κατά Γεωργιάδη για Καλλιάνο

Για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας καθώς έχει αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του βουλευτή της ΝΔ.

«Ο πατέρας του κ. Καλλιάνου, έχασε τη ζωή του παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών ότι οι εξετάσεις του ήταν πολύ καλές και θα έχει μια βραχυχρόνια νοσηλεία», είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας σχολίασε την στάση που έχει κρατήσει για το ζήτημα ο υπουργός Υγείας λέγοντας ότι «μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη», αποδίδοντας του «ακραία υπεράσπιση του συστήματος, αγνοώντας τα γεγονότα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα