akinita
Alexandr Podvalny /Pexels
Όλα έμοιαζαν να είναι αληθινά μόνο που το σπίτι δεν υπήρχε…

Μία σοκαριστική ιστορία απάτης στα Χανιά δημοσιεύει το zarpanews.gr με μια μητέρα δυο παιδιών που αναζητούσε διαμέρισμα να ενοικιάσει.

Η Όλγα με την οικογένειά της, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού πρέπει να έχουν βρει δύο σπίτια για ενοικίαση: Ένα για την ίδια, την μητέρα της και τον ανήλικο γιο της, καθώς ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που μένουν τους έχει ζητήσει να το αδειάσουν μέχρι τέλος Αυγούστου και ένα για την κόρη της και το σύντροφό της που ξεκινούν τώρα τη δική τους νέα ζωή. Όταν λοιπόν είδαν στο facebook την αγγελία για επιπλωμένο και πλήρως εξοπλισμένο, ανακαινισμένο τριάρι στο κέντρο, στην περιοχή του ΚΤΕΛ, με ενοίκιο 430 ευρώ/ μήνα, δεν έχασαν καθόλου χρόνο.

«Βλέπουμε τις φωτογραφίες, η μητέρα του συντρόφου της κόρης μου μας το έστειλε, της το πέταξε το facebook από την Χρυσή Ευκαιρία. Στέλνει μήνυμα η κόρη μου «ενδιαφέρομαι είναι διαθέσιμο»; Στο Facebook. Και της απαντάει, εκείνη «θα μιλάμε μόνο μέσω e-mail , είμαι στην Ιταλία και δεν είμαι εκεί να σας  το δείξω» εξιστορεί η Ρένα στο zarpanews.gr και συνεχίζει: «Της λέει χρειάζομαι 600 ευρώ εγγύηση και δύο ενοίκια, το μίσθωμα για 60 μέρες. Σε αυτήν την τιμή θα σου το νοικιάσω για δύο μήνες και αν δεν σου αρέσει, φεύγεις και παίρνεις πίσω τα λεφτά σου στο ακέραιο. Τα 1.450 ευρώ σύνολο δηλαδή. Την διαβεβαίωσε πως όλα θα γίνουν νόμιμα με συμβόλαιο, κι ότι την όλη διαδικασία θα την επέβλεπε ο manager του Τrip Αdvisor. Της είπε «θα σου δώσουμε έναν κωδικό με τον οποίον θα μπεις στην σελίδα του Trip Advisor για να δεις σχόλια, να δεις τις φωτογραφίες τα πάντα όλα»

Αναζητώντας την Κωνσταντινουπόλεως 17

«Ήταν καλυμμένοι από παντού. Δηλαδή στο να μας παγιδεύσει εννοώ. Ήταν επαγγελματίες, το είχαν οργανώσει πάρα πολύ καλά συνεχίζει η Ρένα, η οποία την επόμενη κιόλας μέρα, πήγε να αναζητήσει την διεύθυνση, ώστε να δει το εξωτερικό του ακινήτου για να ανακαλύψει ότι στην συγκεκριμένη οδό, ο αριθμός 17 αντιστοιχεί σε πάρκινγκ όχι σε κατοικία.

«Εκεί  πιστεύω ότι την πάτησε επειδή εμείς ήμασταν από τα Χανιά κι έτσι μπόρεσα εύκολα να πάω στη γειτονιά, να δω, να ρωτήσω και να μάθω ότι Κωνσταντινουπόλεως 17, δεν υπάρχει! Κι όχι απλά δεν υπάρχει 17 αλλά δεν υπάρχει ούτε 19 ούτε 21, πάει κατευθείαν στο 23. Όλο το τετράγωνο είναι πάρκινγκ. Γύρω – γύρω υπάρχουν πολυκατοικίες αλλά έχουν άλλη διεύθυνση. Έμπαινα στα μαγαζιά ένα – ένα, ρώτησα όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους αλλά κανείς δεν ήξερε ούτε τον αριθμό 17 ούτε κανένα διαμέρισμα να ενοικιάζεται και ούτε καμία ιδιοκτήτρια από την Ιταλία! «Ρώτησα στο πάρκινγκ, ρώτησα το μαγαζί με τα καλλυντικά, το συνεργείο, το φαρμακείο, τους ρώτησα όλους γιατί δεν μπορούσα να το πιστέψω! Οι άνθρωποι πάρα πολύ πρόθυμοι, μου εξήγησαν τα νούμερα ακριβώς. Δεν υπήρχε πουθενά!».

Διέκοψε κάθε επικοινωνία

Την ρώτησαν εάν όταν πήγε εκεί, ήταν ήδη υποψιασμένη για πιθανή απάτη. « Όχι όχι, πήγα να δω το σπίτι απ’ έξω. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι δεν υπάρχει!» λέει. «Τότε, της έστειλε μήνυμα τότε η κόρη μου ενώ εγώ ήμουν εκεί, να της πει με ευγενικό τρόπο ότι η διεύθυνση δεν υπάρχει και μήπως έχει γίνει λάθος. Εκείνη επέμεινε να προχωρήσουμε στο συμβόλαιο κι ότι αφού της καταθέσουμε τα χρήματα στο λογαριασμό της, θα μας έστελνε τον κωδικό για να μπούμε να δούμε το σπίτι. Την ξαναρώτησε η κόρη μου, μήπως όμως έχετε κάνει κάποιο λάθος, γιατί ο αριθμός αυτός σε αυτήν την οδό δεν υπάρχει. Και βέβαια τότε εκείνη διέκοψε κάθε επικοινωνία, δεν της απάντησε ποτέ.» αναφέρει.

«Στο μεταξύ μου λέει η κόρη μου, καλά δεν τους ελέγχουν; Γιατί η Χρυσή Ευκαιρία υποτίθεται πως είναι μια έγκυρη ιστοσελίδα, είναι μια εγγύηση, όπως και το Trip Advisor» εύλογα διερωτάται η Ρένα.

Θα μπορούσαν να την πατήσουν στην απελπισία τους

Η ίδια θεωρεί πως ήταν πάρα πολύ εύκολο να την πατήσει κάποιος που θα ήταν σε άλλη πόλη, σε άλλο νομό, για παράδειγμα κάποια οικογένεια απ’ την Αθήνα που να έψαχνε σπίτι για φοιτητή. «Θα τους τα έπαιρνε πολύ εύκολα. Γιατί ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι στην απελπισία τους, επειδή ξέρουν ότι στα Χανιά δεν βρίσκεις εύκολα σπίτι, δεν μπορούν να κατέβουν να ψάξουν και να πληρώνουν ξενοδοχεία και εισιτήρια και έτσι αναζητούν αγγελίες στο διαδίκτυο. Σου λέει ο άλλος ¨Χρυσή Ευκαιρία» είναι, «Trip Advisor» είναι, πόσο λάθος να είναι; Τα δίνεις λοιπόν τα λεφτουδάκια και απλά μετά δεν υπάρχουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα