Αυτές οι τροφές βοηθούν στο να μαυρίσετε
Αν εντάξετε τις ακόλουθες τροφές στο διαιτολόγιο σας θα αποκτήσετε ένα λαμπερό και υγιές μαύρισμα.

Το καλοκαίρι έφτασε και η υπόθεση του μαυρίσματος είναι πολύ σημαντικοί για κάποιους ανθρώπους. Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που ενισχύουν το μαύρισμα και βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματός σας.

Εκτός από την κατάλληλη προστασία αυτό που θα χρειαστείτε ένα τέλειο φυσικό μαύρισμα είναι να τρώτε τις κατάλληλες τροφές για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με θρεπτικά συστατικά που εκτός από ενυδάτωση και ενέργεια ενεργοποιούν τη μελανίνη και βοηθούν στην ελαστικότητα και την υγεία του δέρματος.

Καρότα: Η πιο σημαντική τροφή που έχει τη μεγαλύτερη αντιηλιακή προστασία είναι το καρότο που περιέχει μεγάλη ποσότητα καροτίνης. Πιο συγκεκριμένα είναι πλούσιο σε β-καροτίνη που συντελεί στο να διατηρείται ενυδατωμένο και ελαστικό το δέρμα.

Ο χυμός του είναι από τους πιο νόστιμους και υγιεινούς, ενώ είτε μόνος του είτε σε συνδυασμό πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής σας διατροφής αφού σας παρέχει την απαραίτητη βιταμίνη Α.

Βερίκοκα, ροδάκινα, μανταρίνια, πορτοκάλια, πεπόνι και καρπούζι: Τα συγκεκριμένα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά είναι ιδανικές τροφές για να βελτιώσετε και να αναδείξετε το μαύρισμά σας με τον καλύτερο τρόπο.

Το “υδροπέπων” όπως είναι η ελληνική ονομασία του καρπουζιού περιέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμίνη C, Α, Β1, Β6, το μαγνήσιο, β-καροτένιο, κάλιο και διαλυτές φυτικές ίνες.

Δημητριακά: Εκτός από τις βιταμίνες Α και Β2, περιέχουν σημαντικές ποσότητες σεληνίου, το οποίο παρεμποδίζει βλαβερές για τον οργανισμό διαδικασίες, όπως η ανάπτυξη ελεύθερων ριζών. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, που βοηθάει στην επούλωση των εγκαυμάτων που προκαλούνται από τον ήλιο.

Η καθημερινή κατανάλωση τριών με τεσσάρων μερίδων δημητριακών παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του σωματικού βάρους και στη βελτίωση του μεταβολισμού.

Ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθα και γλυκοπατάτες: Τα λαχανικά αυτά βοηθούν το δέρμα μας να μαυρίσει προσδίδοντας μας και ένα σύνολο άλλων βιταμινών, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών.

Σπανάκι και μπρόκολο: Αυτές οι τροφές είναι άλλοι δύο σύμμαχοι στο καλοκαιρινό σας μαύρισμα καθώς το κάνουν να φαίνεται πιο λαμπερό. Τα συστατικά που περιέχουν είναι η λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία και ευθύνονται για το τέλειο μαύρισμα.

Αυγά: Τα αυγά είναι γεμάτα με βιταμίνη Α και αμινοξέα που ενισχύουν την παραγωγή της μελανίνης και της βιταμίνης Β2, η οποία αποτελεί μοναδικό θρεπτικό συστατικό για το δέρμα. Το αυγό αποτελεί πλήρη φυσική τροφή και βοηθάει κατά πολύ την υγεία του δέρματος.

Ψητά τρόφιμα: Το ψήσιμο των τροφίμων στη σχάρα συμβάλλει και αυτό στο γρήγορο και καλύτερο μαύρισμα. Όταν καταναλώνετε ψητά τρόφιμα αποφύγετε τα εσπεριδοειδή, τον μαϊντανό και το κάρδαμο διότι μπορεί να είναι ανασταλτικοί παράγοντες για το μαύρισμα του δέρματός σας.

Ακτινίδια και λεμόνια: Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν και να αναδομούν το κολλαγόνο του οργανισμού μας.

Προσοχή! Μη φανταστείτε πως τρώγοντας μόνο αυτές τις τροφές θα αποκτήσετε σοκολατένιο μαύρισμα. Απλά θα προετοιμάσουν το έδαφος και θα συμβάλλουν θετικά στην έκκριση της μελανίνης χωρίς τον κίνδυνο ακτινοβολιών.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να κάθεστε με τις ώρες στον ήλιο και ειδικά το μεσημέρι. Φορέστε πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη και ανανεώνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κακοκαιρία
Με τρία... πρόσωπα ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα: «Από τη θερμή εισβολή στα μπουρίνια»
«Από τη θερμή εισβολή στα μπουρίνια» – Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια για την επόμενη εβδομάδα
Με τρία... πρόσωπα ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα: «Από τη θερμή εισβολή στα μπουρίνια»
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Σχολεία: Σύσταση των νέων οργανικών θέσεων στο πλαίσιο της κατανομής των επικείμενων νέων μόνιμων διορισμών
Κατατίθεται η διάταξη για νέες οργανικές θέσεις στη Βουλή τη Δευτέρα 01.07.2024 σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας;
Σχολεία: Σύσταση των νέων οργανικών θέσεων στο πλαίσιο της κατανομής των επικείμενων νέων μόνιμων διορισμών