καφές
Απώλεια βάρους: Προσθέστε στον καφέ σας αυτά τα μπαχαρικά και ο μεταβολισμός σου θα αρχίσει να λειτουργεί καλύτερα

Τα μπαχαρικά προσθέτουν άρωμα και γεύση στο φαγητό, ταυτόχρονα όμως ωφελούν την υγεία, καθώς περιέχουν πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Την ίδια ώρα κάποια από αυτά έχουν πολύ περισσότερα από μία ενδιαφέρουσα γεύση.

Οι ιδιότητες του τσίλι, της κανέλας ή του κουρκουμά θα μπορούσαν να συζητηθούν εκτενώς … ή να γίνουν ποιητικές. Σήμερα θα θέλαμε να σας προτείνουμε ένα άλλο μπαχαρικό που αποδεικνύεται μια συγκλονιστική προσθήκη στις ήδη εξαιρετικές ιδιότητες του καφέ. Προσθέστε μόνο μια πρέζα στο μαύρο σας ρόφημα και το σώμα σας θα σας ευχαριστεί.

Καφές με μια ασυνήθιστη προσθήκη

Η κατανάλωση καφέ (με μέτρο, φυσικά) είναι εξαιρετικά ευεργετική για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Εδώ και χρόνια, ωστόσο, φωνάζουμε για λογική στο θέμα αυτό. Δεν μπορείτε να καταναλώνετε καφέ με ανθυγιεινά πρόσθετα – όπως αρωματικά σιρόπια, μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ή τεχνητές κρέμες γάλακτος – και να περιμένετε θετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, όλο και περισσότερο λέγεται ότι ακόμη και η προσθήκη γάλακτος στον καφέ σημαίνει ότι το ρόφημα χάνει πολλά και κερδίζει ελάχιστα. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αντικατάστασης του ροφήματος με γάλα. Και με τι; Με μοσχοκάρυδο, για παράδειγμα.

Αυτό το δημοφιλές μπαχαρικό (γνωστό, για παράδειγμα, από τη σάλτσα μπεσαμέλ ή τον πουρέ πατάτας) έχει αποδειχθεί ότι είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα οφέλη για την υγεία και τη γεύση του καφέ. Αρκεί να προσθέτετε τακτικά μια πρέζα στο ενεργητικό σας ρόφημα για να δείτε τα αποτελέσματά του.

Καφές με μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο είναι ένα μπαχαρικό που περιέχει πολλά σπουδαία μικροθρεπτικά συστατικά. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να επισημάνουμε τις φυτικές ίνες, την πηκτίνη, τα λιπαρά οξέα, μια σειρά από βιταμίνες (συμπεριλαμβανομένων των Α, C και της ομάδας Β) και μέταλλα – κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο ή ψευδάργυρο. Όλα αυτά σημαίνουν ότι το μοσχοκάρυδο όχι μόνο συμπληρώνει τις διατροφικές μας πηγές, αλλά και μειώνει τη χοληστερόλη και προλαμβάνει το έλκος του στομάχου.

Ο καφές με μοσχοκάρυδο είναι επίσης ένα αποτελεσματικό βοήθημα για την απώλεια βάρους. Η κατανάλωσή του επιταχύνει το μεταβολισμό και κάνει την πέψη πιο αποτελεσματική. Το αρωματικό μπαχαρικό έχει επίσης αποτοξινωτικές ιδιότητες και οι φυτικές ίνες που περιέχει σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Και είναι γνωστό ότι το πρώτο βήμα για να χάσετε βάρος είναι να απαλλαγείτε από τον πειρασμό της συνεχούς υπερκατανάλωσης τροφής.

Με όλη αυτή την ευφορία, ωστόσο, ας μην ξεχνάμε τους περιορισμούς που σχετίζονται με την κατανάλωση μοσχοκάρυδου. Οι 2-3 πρέζες θεωρούνται ασφαλής ποσότητα. Η υπέρβαση αυτής της ποσότητας μπορεί να έχει πολλές αρνητικές συνέπειες!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα