Thumbnail
Η καλλιέργεια του δικού σας δέντρου μπορεί να απαιτεί λίγη περισσότερη αγάπη και φροντίδα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα ζουμερά, φρέσκα φρούτα που πρόκειται να συγκομίσετε

Αν προτιμάτε να καλλιεργείτε τα δικά σας φρούτα στο σπίτι αντί να τα αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ, υπάρχουν μερικά υπέροχα οπωροφόρα φυτά και δέντρα που μπορείτε να καλλιεργήσετε. Είτε έχετε έναν μεγάλο κήπο λουσμένο στον ήλιο είτε ένα μικρό αίθριο ή μια βεράντα για μερικές μόνο γλάστρες ή ζαρντινιέρες παραθύρων, υπάρχει μεγάλη ποικιλία για κάθε χώρο.

Τα «σπιτικά» φρούτα είναι γεμάτα βιταμίνες, απαλλαγμένα (τις περισσότερες φορές) από χημικά σκευάσματα που αφαιρούν τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά. Η καλλιέργεια του δικού σας δέντρου μπορεί να απαιτεί λίγη περισσότερη αγάπη και φροντίδα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα ζουμερά, φρέσκα φρούτα που πρόκειται να συγκομίσετε.

Φράουλες

Ποιος δεν έχει συνδυάσει τα παιδικά του χρόνια με ένα μπολ φράουλες και ζάχαρη; Από τα πιο εύκολα μαλακά φρούτα, που σας επιτρέπουν να τις καλλιεργήσετε ακόμη και σε κουτιά παραθύρου, γλάστρες μπαλκονιού ή ακόμα και σε κρεμαστά καλάθια. Εάν θέλετε να τραβήξετε το ενδιαφέρον ενός παιδιού για την κηπουρική, επιλέξτε να καλλιεργήσετε φυτά φράουλας αφού πρόκειται να αναπτυχθούν ταχύτατα και να τις μαζέψετε από το χωράφι στο πιάτο μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Μήλα

Αυτό το δημοφιλές καρποφόρο δέντρο έχει 7.500 ποικιλίες για να διαλέξετε, με τις περισσότερες να παράγουν λευκά άνθη εκτός από φρέσκα φρούτα. Αν και οι μηλιές μπορούν να ξεκινήσουν από σπόρους σε εσωτερικούς χώρους, προτιμήστε νεαρά δέντρα ώστε να καρποφορήσουν νωρίτερα. Φυτέψτε νωρίς την άνοιξη, όταν το έδαφος αρχίζει να ζεσταίνεται. Περιοχές με ηπιότερους χειμώνες μπορεί επίσης να δουν επιτυχημένη φύτευση στις αρχές του φθινοπώρου.

Αχλάδια

Οι αχλαδιές είναι από τα πιο δημοφιλή οπωροφόρα δέντρα για τον κήπο του σπιτιού επειδή δεν χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση, έχουν όμορφα άνθη και αναπτύσσονται σε μικρούς χώρους. Επιπλέον, οι αχλαδιές είναι το ίδιο ανθεκτικές ως προς τις χαμηλές θερμοκρασίες όσο οι μηλιές, αλλά και ως προς τα παράσιτα και τις ασθένειες.

Φρούτα – Πώς θα καλλιεργήσετε βερίκοκα 

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε το δικό σας δέντρο βερικοκιάς από σπόρους, το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε είναι ένα κουκούτσι βερίκοκου και λίγη υπομονή. Τα όμορφα ροζ-λευκά άνθη της θα εμφανιστούν στις αρχές της άνοιξης (μικρής διάρκειας άνθιση) και θα παράξουν καρπό περίπου 120 ημέρες αργότερα. Οι βερικοκιές είναι ανθεκτικές στο κρύο, προτιμούν καλά στραγγιζόμενα εδάφη και ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα με πλούσια ηλιοφάνεια. Κάτω από καλές συνθήκες μια βερικοκιά μπορεί να ζήσει και πάνω από 100 χρόνια.

 

Ειδήσεις σήμερα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doukas
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Χάρης Δούκας – Οι δηλώσεις του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
astinomia-peripoliko
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
pirosvestiki
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άνδρο
Φωτιά τώρα στην Άνδρο