Πώς να πακετάρετε τα ρούχα στη βαλίτσα χωρίς να τσαλακωθούν
Πώς θα πακετάρετε χωρίς να χρειάζεστε σίδερο

Όταν πακετάρουμε για ένα μικρό ή και πιο μεγάλο ταξίδι, υπάρχουν πολύ περισσότερες προκλήσεις απ’ ότι μπορούμε να φανταστούμε. Εκτός από το πόσα ρούχα θα χρειαστούμε, πώς και αν θα τα χωρέσουμε, σημαντικό είναι να φτάσουν όσο πιο άθικτα γίνεται στον προορισμό μας. Ας το παραδεχτούμε, κανείς δεν χαίρεται να φοράει τσαλακωμένα ρούχα.

Αν πρόκειται για ένα σύντομο ταξίδι που δε μας αφήνει περιθώρια να κουβαλήσουμε μαζί μας σίδερο στη χειραποσκευή, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να κρατήσουμε τα ρούχα μας όσο πιο ατσαλάκωτα γίνεται. Κι όμως, δεν είναι τόσο δύσκολο, αρκεί να ακολουθήσουμε τα σωστά tips.

Πώς θα πακετάρετε χωρίς να χρειάζεστε σίδερο

Ευτυχώς υπάρχουν οι ειδικοί σε αυτά τα ζητήματα, που μας βοηθούν κάθε φορά να ξεπεράσουμε αυτά τα μικρά εμπόδια. Αφού αποφασίσετε με προσοχή πόσα και ποια ρούχα θα βάλετε στη βαλίτσα, σιδερώστε τα και ακολουθήστε τις συμβουλές. Η Μαριλένα Πατέρα, γνωστή ως The Tidy Guru, είναι Professional Organizer και μας εξηγεί πώς θα κάνουμε το packing εύκολη υπόθεση.

Αρχικά, τονίζει ότι πρέπει να προτιμάμε εξαρχής τα υφάσματα που δεν τσαλακώνουν πολύ και στην συνέχεια να τα διπλώνουμε πάρα πολύ προσεκτικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στρώσουμε καλά το ύφασμα και να προσπαθούμε να μην δημιουργούνται τσακίσεις. Σε αυτό βοηθούν και οι θήκες οργάνωσης ταξιδιού, που εκτός από την αποφυγή του τσαλακώματος, μας εξοικονομούν και χώρο.

Ακόμα μια συμβουλή είναι να δοκιμάσετε να προσθέσετε ριζόχαρτο ή πλαστικό (όπως για παράδειγμα σακούλα καθαριστηρίου) ανάμεσα στα ρούχα, μειώνοντας έτσι την τριβή μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε και τα λάστιχα που έχει η βαλίτσα, ώστε να παραμένουν σταθερά.

Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν σας περνάει από το μυαλό, είναι μεγάλης σημασίας το μέγεθος της βαλίτσας. Η Μαριλένα Πατέρα, μας συμβουλεύει να επιλέξουμε την κατάλληλη. Μια βαλίτσα μεγαλύτερη από αυτή που πραγματικά χρειάζεστε θα αφήσει τα ρούχα να μετακινηθούν στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να τσαλακωθούν όπως και μια μικρότερη θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα καθώς τα ρούχα θα πιεστούν πολύ. Όταν φτάνετε στον προορισμό, είναι καλό να βγάζετε κατευθείαν τα ρούχα και να τα κρεμάτε, ώστε να μην παραμένουν στριμωγμένα.

Ακόμα κι αν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρετε πλήρως, υπάρχει ένα πανεύκολο κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια. Ένα σπρέι κατά του τσαλακώματος θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε εύκολα τα ρούχα. Μάλιστα, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Σε ένα μπουκαλάκι ταξιδιού με σπρέι, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι νερό, 2 κ.γ μαλακτικό, 2 κ.γ οινόπνευμα και είναι έτοιμο για χρήση.

Πηγή: diakopes.gr

Ειδήσεις Σήμερα:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

trimperis
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master
Ένα αναβαθμισμένο 5ετές Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών θα δώσει ισχυρότερα εφόδια
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master