To αβοκάντο είναι ένα φρούτο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές. Ενα πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι συνήθως φτάνει στο μανάβικο όχι έτοιμο για κατανάλωση, αφού χρειάζεται επιπλέον ωρίμανση αφού θα κοπεί.
Ένα από τα σημάδια που σου «δείχνουν» ότι το αβοκάντο είναι έτοιμο να κοσμήσει εκείνο το avocado toast που λιγουρεύεσαι, είναι η υφή του. Αν δηλάδη το πιάσεις ελαφρά και είναι μαλακό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αν είναι ακόμα σκληρό σημαίνει πως θέλει περισσότερο χρόνο. Αν... βιάζεστε και θέλετε να μειώσετε στο μισό το χρόνο που απαιτεί για να ωριμάσει, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτό το απλό κόλπο που σας προσφέρουμε σήμερα. Χρειάζεστε απλώς μια χαρτοσακούλα και μια μπανάνα, μια ντομάτα ή ένα μήλο.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το αβοκάντο σε χαρτοσακούλα μαζί με μία μπανάνα, μια ντομάτα ή ένα μήλο. Τα αποθηκεύετε μαζί εκτός ψυγείου σε ζεστό περιβάλλον αλλά όχι σε μέρος που να το βλέπει απευθείας ο ήλιος (ιδανικά σε μέρος με θερμοκρασία δωματίου). Κλείστε καλά τη σακούλα ώστε να εγκλωβίσετε μέσα τον αέρα. Τα φρούτα αυτά απελευθερώνουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο και επιταχύνει την ωρίμανση του αβοκάντο. Φροντίζετε να τσεκάρετε κάθε μέρα αν είναι έτοιμο. Αλλά μην το βάζετε στο ψυγείο πριν είναι έτοιμο, θα αργήσει να ωριμάσει.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη