Thumbnail
Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία στο κλιματιστικό το καλοκαίρι

Η καλοκαιρινή ζέστη γίνεται ανυπόφορη και πολλές φορές υπερβάλλουμε στη θερμοκρασία του κλιματιστικού, για να νιώσουμε γρήγορη δροσιά.

Όπως προειδοποιεί το Vox όμως, κάτι τέτοιο δεν προσφέρει σημαντικά οφέλη, ενώ επιφυλάσσει αρνητικές επιπτώσεις, κυρίως για το πορτοφόλι μας. Το μέσο αναφέρει πως ειδικοί συστήνουν τη ρύθμιση του κλιματιστικού στους 25 βαθμούς Κελσίου, τουλάχιστον την ημέρα.

Αυτή η πρακτική έχει διπλό όφελος μάλιστα, αφού από τη μία εξασφαλίζει οικονομική λειτουργία τους κλιματισμού σας, ενώ δεν υπερφορτώνει το δίκτυο ηλεκτροδότησης, αποτρέποντας πιθανά blackout.

Το συχνό λάθος και η σωστή θερμοκρασία

Διευκρινίζεται ακόμα πως ένα σημαντικό λάθος που κάνουν πολλοί, είναι να ρυθμίζουν το κλιματιστικό στους 22 βαθμούς ή χαμηλότερα.

Αυτή η θερμοκρασία θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς για κάθε βαθμό κάτω από τους 25-26 βαθμούς, τα κόστη ενέργειας αυξάνονται κατά 6% περίπου.

Αντ' αυτού, το μέσο προτείνει τη ρύθμιση στους 25 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας, και στους 27 βαθμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Υπενθυμίζεται βέβαια πως η ρύθμιση του κλιματιστικού εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως η εξωτερική θερμοκρασία, αλλά και η ικανότητα κάθε ατόμου να προσαρμόζεται σε νέα επίπεδα.

Μπορεί για κάποιον που έχει συνηθίσει στους 23 βαθμούς οι 25 να ακούγονται σαν καύσωνας, αλλά με τον καιρό το σώμα προσαρμόζει την ομοιόστασή του για να καλύπτει τη διαφορά.

Ομοίως, ένα κλιματιστικό στους 25 βαθμούς Κελσίου δεν θα είναι τόσο αποδοτικό υπό εξωτερική θερμοκρασία 40 βαθμών, σε σύγκριση με, φερ' ειπείν, 35 βαθμών, οπότε τότε συνίσταται η μείωσή της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies_panelladikes_vaseis.jpg
Που θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές
Φέτος, περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα. 
Που θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές