Αυτή η συνταγή για ψητές πατάτες με ζαμπόν και μπρόκολο είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο.
Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
- 200 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε μικρές φλορίτσες
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
- 1 ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Πλύνετε καλά τις πατάτες και τρυπήστε τες με ένα πιρούνι.
- Τυλίξτε κάθε πατάτα σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στο φούρνο για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ενώ οι πατάτες ψήνονται, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε το ζαμπόν για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε το μπρόκολο και σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τυρί κρέμα, την ντομάτα, το αυγό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε το μείγμα με το ζαμπόν και το μπρόκολο και ανακατέψτε καλά.
- Αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Κόψτε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και αδειάστε τις προσεκτικά με ένα κουτάλι, αφήνοντας ένα λεπτό τοίχωμα.
- Γεμίστε τις πατάτες με το μείγμα ζαμπόν και μπρόκολου.
- Επιστρέψτε τις γεμιστές πατάτες στο ταψί και ψήστε τις στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν και να ροδίσει ελαφρώς η γέμιση.
- Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές και απολαύστε!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιούν τη φράση «με λες» αντί για «μου λες»
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση