Γιάννης Αντετοκούνμπο
Η ΕΟΕ συνεδρίασε σήμερα και έχρισε τους Γιάννη Αντετοκούνμπο - Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Μεγάλη διάκριση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, οι οποίοι θα είναι οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, ενώ όσον αφορά την γυναίκα σημαιοφόρο, υποψήφιες ήταν η Ντρισμπιώτη, η Σάκκαρη, η Μ. Πλευρίτου και η Πλατανιώτη. Υπήρξαν διαφωνίες για την Σάκκαρη και τελικά επελέγη μία αθλήτρια από τον κλασικό αθλητισμό.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες που είχαν ακουστεί ως πιθανοί υποψήφιοι σημαιοφόροι σημειώνεται πως ο Μίλτος Τεντόγλου είχε αρνηθεί για λόγους ανωτέρας βίας, καθώς το αγώνισμά του (άλμα εις μήκος) είναι τη δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που ισχύει και για την Κατερίνα Στεφανίδη, αθλήτρια στο άλμα επί κοντώ.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει ήδη υπάρξει σημαιοφόρος της Ολυμπιακής ομάδας στο Τόκιο, μαζί με την Άννα Κορακάκη ως χρυσοί Ολυμπιονίκες του Ρίο στα αγωνίσματά τους, ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος για το Παρίσι.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

«H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

H απόφαση για τον Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία για την επιλογή του Σημαιοφόρου ήρθε πριν από τη συνεδρίαση, σε επαφή με μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες. Ωστόσο τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι Σημαιοφόροι για να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης λήφθηκε υπόψη και το πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών που αγωνίζονται την επόμενη ημέρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν πριν από τους αγώνες τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γη
Ανακαλύφθηκε σπήλαιο στη Σελήνη – Θα μπορούσε να φιλοξενήσει ανθρώπους (Pic)
Εντοπίστηκε για πρώτη φορά υπόγειο τούνελ στη Σελήνη που μπορεί να αποτελέσει ασφαλή κατοικία των ανθρώπων
Ανακαλύφθηκε σπήλαιο στη Σελήνη – Θα μπορούσε να φιλοξενήσει ανθρώπους (Pic)