Κορονοϊός
«Είναι πολύ σημαντικό το τεστ, από την άποψη ότι όσο πιο γρήγορα διαγιγνώσκονται, τόσο πιο εύκολα μπορούν, παίρνοντας ειδικά αντιικά φάρμακα, να μειώσουν την πιθανότητα για κάποια σοβαρή νόσηση»

«Έχουμε αύξηση των περιστατικών του κορωνοϊού εδώ και αρκετές εβδομάδες. Αυτήν την στιγμή, και με τα λύματα που βλέπουμε, υπάρχει μια επιπέδωση. Τα νοσοκομεία έχουν αρκετά περιστατικά, πάνω από 100 εισαγωγές την ημέρα και δυστυχώς έχουμε και κάποιους θανάτους, ηλικίας 60 ετών και άνω και με προβλήματα υγείας», λέει, μιλώντας στο MEGA, η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Οι κανόνες ατομικής προστασίας, που περιλαμβάνουν χρήση μάσκας και αποφυγή χώρων με συνωστισμό, πρέπει να ακολουθούνται, σύμφωνα με τους ειδικούς, ιδιαίτερα από άτομα τα οποία βρίσκονται σε ευάλωτες κατηγορίες, όπως ηλικιωμένοι και άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα.

«Είναι πολύ σημαντικό το τεστ, από την άποψη ότι όσο πιο γρήγορα διαγιγνώσκονται, τόσο πιο εύκολα μπορούν, παίρνοντας ειδικά αντιικά φάρμακα, να μειώσουν την πιθανότητα για κάποια σοβαρή νόσηση».

Σύμφωνα με την κα Ψαλτοπούλου «εκτός από τον κορωνοϊό, μπορεί να έχουμε και άλλες, απλούστερες ιώσεις που εξίσου μπορούν να μας οδηγήσουν σε έναν πυρετό, μια καταβολή. Οι γαστρεντερίτιδες είναι βασικό πρόβλημα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι σημαντικό στο φαρμακείο των διακοπών μας να πάρουμε φάρμακα με τα οποία γρήγορα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο νόσημα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

VOUCHER Green Skills 400 ευρώ: Ξεκινήστε ΑΜΕΣΑ εδω

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 7/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα