σκύλος
Τι μπορεί να προκαλεί λαχάνιασμα στον σκύλο σας

Πολλοί από εμάς πήγαμε ήδη διακοπές, και για παρέα είχαμε το αγαπημένο μας σκυλάκι. Άλλοι κηδεμόνες σκύλων ετοιμάζονται τώρα να ταξιδέψουν μαζί με τα κατοικίδιά τους.

Ας δούμε τους 5 βασικούς λόγους για τους οποίους μπορεί ο σκυλάκος σας να λαχανιάζει μέσα στο αυτοκίνητο.

1. Είναι αγχωμένος

Αν το σκυλάκι σας δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τις βόλτες με το αυτοκίνητο, το πιθανότερο είναι να αγχώνεται αντί να τις απολαμβάνει. Η αίσθηση ότι είναι δεμένο σε ένα όχημα που κινείται προκαλεί στρες και, κατά συνέπεια, λαχάνιασμα σε πολλά σκυλάκια. Άλλα σημάδια άγχους είναι το κλάμα, το έντονο και συνεχές χασμουρητό, και το γλείψιμο των χειλιών του.

Αν ο σκύλος σας υποφέρει από άγχος όσο βρίσκεται στο αυτοκίνητο, σίγουρα αναρωτιέστε πώς μπορείτε να τον ανακουφίσετε. Ένας αγχωμένος σκύλος δύσκολα ηρεμεί σε συνθήκες που τον στρεσάρουν. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να νιώσει καλύτερα, όπως το να συνδέσετε τις βόλτες με το αυτοκίνητο με θετικές εμπειρίες δίνοντάς του λιχουδιές κάθε φορά που μπαίνει μέσα. Βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα και η ζώνη είναι αναπαυτικά, και μην χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο αποκλειστικά για να πηγαίνετε στον/στην κτηνίατρο, καθώς έτσι ο χνουδωτός σας φίλος ενδέχεται να κάνει αρνητικές συνδέσεις.

2. Ζεσταίνεται

Άλλη μια πιθανή αιτία λόγω της οποίας ένα σκυλάκι λαχανιάζει μέσα στο αυτοκίνητο είναι η ζέστη. Οι σκύλοι δεν ιδρώνουν όπως εμείς, με αποτέλεσμα να λαχανιάζουν για να δροσιστούν όταν υπερθερμαίνονται. Το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει ένας ιδιαίτερα ζεστός χώρος, κυρίως το καλοκαίρι, οπότε σκεφτείτε να ανοίξετε το παράθυρο ή να βάλετε το κλιματιστικό, και δείτε αν ο σκύλος σας θα ηρεμήσει.

3. Είναι ενθουσιασμένος

Ο σκύλος σας μπορεί να λαχανιάζει επειδή νιώθει υπερβολικό ενθουσιασμό για κάτι. Αυτό συμβαίνει συχνότερα στα κουτάβια απ’ ότι στους ενήλικους σκύλους, οπότε ειδικά στην περίπτωση που έχετε ένα μωρό σκυλάκι, ενδέχεται να μην μπορεί να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του ενόψει της νέας περιπέτειας που ξεκινά μαζί σας στο αυτοκίνητο!

4. Ζαλίζεται

Όπως κι εμείς, έτσι και τα σκυλάκια μπορεί να νιώσουν ναυτία κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με το αυτοκίνητο, και κάποια από τα σημάδια είναι το έντονο λαχάνιασμα και η σιελόρροια. Τα νέα ερεθίσματα σε συνδυασμό με την κίνηση του αυτοκινήτου μπορούν να προκαλέσουν ζαλάδα και ναυτία στον αγαπημένο σας φίλο, και να τον κάνουν να νιώθει άβολα. Αν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας ζαλίζεται, προετοιμαστείτε για την περίπτωση να κάνει εμετό. Αν εμφανίζει συχνά ναυτία, συμβουλευτείτε τον/την κτηνίατρό σας για τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τον ανακουφίσετε.

5. Διψάει

Αν ο καιρός είναι ζεστός κι ο πιστός σας σύντροφος έχει ώρα να πιει νερό, υπάρχει περίπτωση να διψάει ή ακόμα και να αφυδατωθεί, κάτι που μπορεί να προκαλέσει λαχάνιασμα. Να έχετε πάντα φρέσκο νερό μαζί σας στο αυτοκίνητο, καθώς κι ένα πτυσσόμενο μπολάκι ταξιδίου ή ειδικό παγούρι από το οποίο να μπορεί ο σκύλος σας να πιει νερό.

Πηγή: topetmou.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα