Κινηματογράφος: Οδηγός κινηματογράφου: Αυτές είναι οι νέες ταινίες που βγήκαν στις αίθουσες (Videos)
Οδηγός κινηματογράφου: Οκτώ πρεμιέρες ταινιών

Οκτώ πρεμιέρες χτες στους κινηματογράφους για την επιστροφή των αδειούχων, σε μια περίοδο που οι σούπερ ήρωες και τα animations μονοπωλούν, σχεδόν, το ενδιαφέρον του κοινού.

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΑΣΤΩΝ ***

(LE SYNDROME DES AMOURS PASSEES)

ΓΑΛΛΙΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΝ ΣΙΡΟ, ΡΑΦΑΕΛ ΜΠΑΛΜΠΟΝΙ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΛΟΥΣΙ ΝΤΕΜΠΕ, ΛΑZΑΡ ΓΚΟΥΣΟ

Ο Ρεμί και η Σαντρά προσπαθούν μάταια να κάνουν παιδί. Οταν συμβουλεύονται έναν γιατρό, εκείνος τους πληροφορεί ότι πάσχουν από το «Σύνδρομο των πρώην» και για να θεραπευτούν πρέπει να κοιμηθούν ξανά με καθέναν από τους προηγούμενους εραστές τους. Ευχάριστη ρομαντική κομεντί με καλογραμμένους διαλόγους, παρά το «αδιανόητο» του θέματος, και εύστοχες ερμηνείες.

20.000 ΕΙΔΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ **1/2

(20.000 SPECIES OF BEES)

ΙΣΠΑΝΙΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΕΣΤΙΜΠΑΛΙZ ΟΥΡΕΣΟΛΑ ΣΟΛΑΓΚΟΥΡΕΝ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΣΟΦΙΑ ΟΤΕΡΟ, ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΛΟΠΕZ ΑΡΝΑΪZ

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, ένα οκτάχρονο αγόρι που νοιώθει κορίτσι προσπαθεί να κατανοήσει τις σεισμικές αλλαγές που συντελούνται στον εύθραυστο εσωτερικό του κόσμο. Η μητέρα του στέκει ενθαρρυντικά στο πλευρό του, ο περίγυρός του όμως αντιμετωπίζει την όλη συμπεριφορά του ως ένα παιδικό καπρίτσιο. Βραβευμένο road trip αναζήτησης ταυτότητας ενός παιδιού, που ακτινογραφεί επαρκώς τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο και τις αντιδράσεις του σε ένα πολυσυζητημένο θέμα των ημερών μας. Πειθαρχημένες και «γήινες» ερμηνείες.

CLICQUOT: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ **

(VEUVE CLICQUOT)

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΟΜΑΣ ΝΑΠΕΡ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΧΕΪΛΙ ΜΠΕΝΕΤ, ΤΟΜ ΣΤΑΡΙΤZ

Το 1798 μια φιλόδοξη νεαρή γυναίκα παντρεύεται τον ευκατάστατο François-Henri Clicquot και μαζί αποφασίζουν να ασχοληθούν με την παραμελημένη οικογενειακή οινοποιία. Οταν ύστερα από λίγα χρόνια ο Φρανσουά πεθαίνει, η νεαρή γυναίκα αναλαμβάνει μόνη της τα ηνία σε μια επιχείρηση που το βασικό της προϊόν έμελλε να γίνει η δεύτερη πιο εμπορική σαμπάνια στο κόσμο. Εντονες γκόθικ-ρομαντικές αναφορές σε μια ιστορία γυναικείας ενδυνάμωσης, που όμως χάνει τον προσανατολισμό της υπό το βάρος των επιρροών της, που και αυτές είναι «κακοχωνεμένες».

ΑΓΩΝΙΩΔΕΣ ΘΡΙΛΕΡ ΚΑΙ VIDEOGAME

Η παγίδα. Του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν με τους Τζος Χάρτνετ, Αριελ Ντόνοχιου

Ενας πατέρας πηγαίνει με την έφηβη κόρη του στη συναυλία μιας μεγάλης ποπ σταρ, αλλά το στάδιο είναι γεμάτο αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι θα κάνει την εμφάνισή του ένας κατά συρροήν δολοφόνος που καταζητείται. Το νέο αγωνιώδες θρίλερ του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν.

Borderlands. Του Ελάι Ροθ με τους Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέιμι Λι Κέρτις

Η Λίλιθ είναι μια διαβόητη κυνηγός επικηρυγμένων με μυστηριώδες παρελθόν, η οποία επιστρέφει απρόθυμα στον πλανήτη της, την Πανδώρα, για να βρει την εξαφανισμένη κόρη του Ατλα, ενός πανίσχυρου άνδρα. Στην πορεία σχηματίζει μια απροσδόκητη συμμαχία με μια ομάδα ακατάλληλων και αυτοί οι απίθανοι ήρωες πρέπει να πολεμήσουν εξωγήινα τέρατα και επικίνδυνους ληστές, για να βρουν και να προστατέψουν το κορίτσι που αγνοείται. Βασισμένο σε franchise βιντεοπαιχνιδιών.

Μικρή ιστορία για έναν φόνο (1988) ****. Του Κριστόφ Κισλόφσκι με τους Μιροσλάβ Μπάκα, Κριστόφ Γκλόμπις

Ενας νεαρός Πολωνός σκοτώνει χωρίς προφανή αιτία έναν ταξιτζή και καταδικάζεται σε θάνατο από μια κοινωνία που ούτως ή άλλως έχει χάσει τις ουμανιστικές της αξίες. To «Ου Φονεύσεις» από τον «Δεκάλογο» του Κριστόφ Κισλόφσκι με αριστοτεχνική φωτογραφία και εξαιρετική διαχείριση ενός μείζονος θέματος από τον Πολωνό σκηνοθέτη.

Ανατομία ενός εγκλήματος (1959). Του Οτο Πρέμινγκερ με τους Τζέιμς Στιούαρτ, Λι Ρέμικ

Σε μια επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ, ένας βετεράνος στρατιωτικός βρίσκεται κατηγορούμενος για τη δολοφονία ενός άνδρα που φέρεται ότι βίασε τη σύζυγό του. Η υπεράσπισή του ανατίθεται στον Πολ Μπίγκλερ, έναν χαρισματικό αλλά κουρασμένο δικηγόρο, που προσπαθεί να αναζωογονήσει την καριέρα του.

Σταυρωμένοι εραστές (1954). Του Κέντζι Μιζογκούτσι με τους Καζούο Χασεγκάουα, Κιόκο Καγκάουα

Στο Κιότο του 17ου αιώνα, η Οσάν, γόνος μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας, έχει παντρευτεί για λόγους συμφέροντος τον Ισούν, έναν εύπορο και φιλοχρήματο άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας. Ο Μοχέι, ένας από τους υπαλλήλους του άνδρα της, είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της. Oταν η Οσάν κατηγορείται ψευδώς ότι είναι ερωμένη του, αναγκάζονται να το σκάσουν μαζί και γρήγορα αποκαλύπτουν ο ένας τον έρωτά του για τον άλλον.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

laptop-deadline-aitiseis.jpg
ΔΥΠΑ: Ανοιχτές πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη στις «Ημέρες Καριέρας»
120 επιχειρήσεις με περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη 9-10 Σεπτεμβρίου
ΔΥΠΑ: Ανοιχτές πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη στις «Ημέρες Καριέρας»
Λιθόκερος
Λιθόκερος: Ποιο είναι το δηλητηριώδες έντομο που εντοπίστηκε σε παραλία της Ικαρίας
Λιθόκερος: Εντοπίστηκε και στην Ικαρία το δηλητηριώδες έντομο – Μοιάζει με μεγάλη κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει
Λιθόκερος: Ποιο είναι το δηλητηριώδες έντομο που εντοπίστηκε σε παραλία της Ικαρίας