Καρκίνος Παχέος Εντέρου
Η μελέτη, με επικεφαλής την καθηγήτρια Francine Marques από τη Σχολή Βιολογικών Επιστημών, δημοσιεύθηκε στο American Journal of Physiology-Heart and Circulatory Physiolog

Σε μια εκπληκτική διαπίστωση κατέληξε νεότερη μελέτη με επικεφαλής ερευνητές του Πανεπιστημίου Monash, διαπιστώνοντας ότι η δυσκοιλιότητα σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μείζονων δυσμενών καρδιακών συμβάντων, όπως η καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό επεισόδιο και η καρδιακή ανεπάρκεια.

Η μελέτη, με επικεφαλής την καθηγήτρια Francine Marques από τη Σχολή Βιολογικών Επιστημών, που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Physiology-Heart and Circulatory Physiology, ανέλυσε δεδομένα από περισσότερους από 400.000 συμμετέχοντες, από τη βάση δεδομένων UK Biobank, εντοπίζοντας 23.814 περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. «Η μελέτη μας δείχνει ότι η δυσκοιλιότητα, ένα κοινό αλλά συχνά παραγνωρισμένο πρόβλημα υγείας, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην καρδιαγγειακή νόσο», προσθέτει η καθηγήτρια Δρ Marques.

«Οι παραδοσιακοί παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία και το κάπνισμα, έχουν αναγνωριστεί εδώ και καιρό ως βασικοί παράγοντες καρδιακών παθήσεων», πρόσθεσε. «Ωστόσο, οι παράγοντες αυτοί από μόνοι τους δεν εξηγούν πλήρως την εμφάνιση σοβαρών καρδιακών επεισοδίων. Γι’ αυτό, η μελέτη μας διερεύνησε τον πιθανό ρόλο της δυσκοιλιότητας ως πρόσθετου παράγοντα κινδύνου, αποκαλύπτοντας ανησυχητικά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν τα ευρήματα, τα άτομα που έπασχαν από δυσκοιλιότητα είχαν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να υποστούν μείζον καρδιακό επεισόδιο σε σχέση με τα άτομα χωρίς δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, αναδείχθηκε μια ιδιαίτερα ανησυχητική σχέση μεταξύ της δυσκοιλιότητας και της υπέρτασης, εφόσον διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που έπασχαν από αυτό το συνδυασμό καταστάσεων υγείας παρουσίαζαν 34% αυξημένο κίνδυνο μεταγενέστερων καρδιακών επεισοδίων σε σύγκριση με τα άτομα που έπασχαν μόνο από υπέρταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα