αυτοκίνητο
Η διάρκεια ζωής τους δεν είναι απεριόριστη

Οι υαλοκαθαριστήρες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αξεσουάρ όσον αφορά στις ασφαλείς μετακινήσεις μας με το αυτοκίνητο, αφού καλούνται να εξασφαλίσουν καλή ορατότητα στη βροχή και γενικότερα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η διάρκεια ζωής τους δεν είναι φυσικά απεριόριστη και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την ποιότητα των λάστιχων στις λεπίδες, τη συχνότητα χρήσης και την έκθεσή τους σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το φθινόπωρο θεωρείται ιδανική εποχή για την αλλαγή των υαλοκαθαριστήρων, επειδή ξεκινούν οι βροχές και αρχίζουν και πέφτουν οι θερμοκρασίες.

Δεν σημαίνει, όμως, πάντα ότι έχουν ολοκληρώσει οι υαλοκαθαριστήρες τον κύκλο ζωής τους, όταν αρχίζουν και αφήνουν γραμμές και σημάδια στο παρμπρίζ. Πριν προχωρήσουμε στην αλλαγή τους με καινούργιους, οφείλουμε να τους καθαρίσουμε, γιατί μόνον τότε γνωρίζουμε πραγματικά αν είναι φθαρμένοι ή απλά λερωμένοι.

Ο καθαρισμός των υαλοκαθαριστήρων αποτελεί αρκετά απλή υπόθεση, αρκεί να αποφύγουμε τη χρήση διαλυτικών υγρών, όπως η βενζίνη και το ασετόν, επειδή καταστρέφουν τα λάστιχα.

Κατά τα άλλα ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

  1. Αρχικά, ανασηκώνουμε τα μπράτσα και ελέγχουμε αν είναι καθαρά τα λάστιχα. Αυτό γίνεται ευκολότερα αν έχουμε αφαιρέσει προηγουμένως τις λεπίδες, γυρνώντας ανάποδα τους υαλοκαθαριστήρες και πατώντας το ειδικό κλιπ.
  2. Βρέχουμε ένα πανί με υγρό καθαρισμού γενικής χρήσης ή για τα τζάμια και σκουπίζουμε με αυτό τα λάστιχα της λεπίδας μέχρι να μην αφήνουν κατάλοιπα και μαυρίλες στο ύφασμα. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι απαλές και προσεκτικές για να μην προκαλέσουμε ζημιά στα λάστιχα.
  3. Ακολούθως, καθαρίζουμε καλά το παρμπρίζ, κατά προτίμηση με κάποιο ειδικό υγρό καθαρισμού, που απομακρύνει κουτσουλιές και άλλα επίμονα σημάδια από το κρύσταλλο. Αν συνεχίσουν να αφήνουν σημάδια οι καθαροί υαλοκαθαριστήρες στο παρμπρίζ ή τρίζουν όταν σαρώνουν τη γυάλινη επιφάνεια, τότε έχει φτάσει η ώρα για να τους αντικαταστήσουμε με καινούργιους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 9/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τσεκούρι
Δύο 13χρονες δολοφόνησαν με τσεκούρι ηλικιωμένη: «Το σπίτι ήταν γεμάτο αίμα»
«Ήταν κυριολεκτικά αγνώριστη από τα χτυπήματα. Την αναγνώρισα μόνο από τα παπούτσια που φορούσε» - Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει το...
Δύο 13χρονες δολοφόνησαν με τσεκούρι ηλικιωμένη: «Το σπίτι ήταν γεμάτο αίμα»