σκύλος
Ποιο ζωάκι είναι το πιο δημοφιλές για κατοικίδιο; - Ποσοστό έκπληξη για ιδιοκτήτες που δεν πηγαίνουν τα ζώα τους στον κτηνίατρο

Όποιο ζωάκι και να προτιμάτε, το μόνο σίγουρο είναι ότι η αγάπη που θα λάβετε είναι απεριόριστη. Το να έχεις κατοικίδιο είναι πραγματικά χαρά, έχει πολλά οφέλη για την υγεία, μας κάνει να μαθαίνουμε καλύτερα τον κόσμο και να ανακαλύπτουμε πράγματα για τον εαυτό μας που ίσως να μην τα είχαμε καν φανταστεί.

Βέβαια, δεν υπάρχουν μόνο τα κλασσικά κατοικίδια που αναφέραμε. Υπάρχουν και τα πιο «περίεργα» όπως είναι τα ιγκουάνα, τα φίδια ή συγκεκριμένα είδη αραχνών.

Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, κι εσείς ποιο από τα παραπάνω κατοικίδια είναι πρώτο στην καρδιά και τα σπίτια των Ελλήνων, μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε.

Σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις «Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες το 2022» το δημοφιλέστερο κατοικίδιο στην χώρα μας είναι ο σκύλος με ποσοστό 66,1%. Αμέσως μετά ακολουθεί η γάτα με ποσοστό 42%, το πτηνό με ποσοστό 8,3%, το ψάρι με ποσοστό 3,6% και άλλο κατοικίδιο με ποσοστό 4%. Το 0,2% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Και το ποσοστό των Ελλήνων που έχει κατοικίδιο είναι αρκετά μεγάλο και άγγιζε τότε το 43%. Πιθανολογούμε ότι πλέον έχει αυξηθεί. Από αυτό το ποσοστό ένα κατοικίδιο έχει το 25,7%, δύο το 8,4%, τρία το 3,3%, τέσσερα το 2% και πάνω από τέσσερα το 3,6%.

Οι νεότεροι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι πιθανότερο να έχουν υιοθετήσει ένα ή περισσότερα κατοικίδια, ενώ οι συνταξιούχοι είναι οι τελευταίοι στη λίστα που έχουν κάποιο ζωάκι.

Ποσοστό έκπληξη για ιδιοκτήτες που δεν πηγαίνουν τα ζώα τους στον κτηνίατρο

Το 89% πηγαίνει το κατοικίδιό του στον κτηνίατρο, ενώ δυστυχώς το 10,3% δεν το πηγαίνει. Στο 10,3% ανήκουν τόσο άτομα στα χαμηλά και μέτρια, όσο και στα υψηλότερα εισοδήματα και μορφωτικά επίπεδα.

Μια ακόμη ερώτηση που απαντήθηκε είναι πώς οι κηδεμόνες απέκτησαν τον κατοικίδιό τους. Το 45,3% το βρήκε και το μάζεψε από τον δρόμο, το 24,6% είπε ότι τους χαρίστηκε, τα 16,4% το αγόρασε, το 12% το πήρε από οικογένεια που γέννησε το δικό τους ζωάκι, ενώ το 11,3% το υιοθέτησε από κάποιο καταφύγιο ζώων.

Σαν σχόλιο σε αυτές τις μετρήσεις θα θέλαμε να πούμε ότι ευχόμαστε το ποσοστό που υιοθετούν ζωάκια από καταφύγια να αυξηθεί και να μειωθεί το ποσοστό που αγοράζουν κατοικίδια.

Αυτά, λοιπόν, είναι μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η έρευνα αυτή επιχειρήθηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα και θέλησε να καταγράψει με αξιοπιστία και διαφάνεια την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε σχέση με το θέμα των κατοικιδίων.

Ελπίζουμε πλέον ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας να έχουν κατοικίδιο, να το φροντίζουν, να το αγαπούν και να κάνουν ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι τους για να είναι υγιές και ευτυχισμένο – προφανώς αυτό συμπεριλαμβάνει και τις τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο, το ποσοστό των ατόμων που δεν πηγαίνει ελπίζουμε να μειωθεί.

Γενικά, τα τελευταία χρόνια, παρά τις κακοποιήσεις που ακούμε να γίνονται σχεδόν καθημερινά, αρκετός κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί σε ό,τι αφορά τα αγαπημένα μας ζωάκια, προσπαθεί να τους βρει σπίτι και να τα προστατέψει. Το ιδιαιτέρως θετικό είναι ότι οι άνθρωποι που αγαπούν και ασχολούνται με τα ζώα είναι αρκετά νέοι. Έτσι, ελπίζουμε περνώντας τα χρόνια και αλλάζοντας οι γενιές, να μην ακούμε πλέον άσχημα νέα για τα αγαπημένα μας ζωάκια και το ποσοστό των αδέσποτων να μειωθεί, καθώς ειδικά στην χώρα μας αυτό το πρόβλημα είναι τεράστιο, με χιλιάδες αδέσποτα να κυκλοφορούν στους δρόμους και να βρίσκονται στα καταφύγια.
 
Πηγή: topetmou.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathitries
Σχολείο έστειλε στο σπίτι τους μαθήτριες επειδή οι φούστες τους κρίθηκαν πολύ κοντές από τους εκπαιδευτικούς
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι καθηγητές παρέταξαν στη σειρά τις μαθήτριες για να μετρήσουν το μήκος της φούστας τους.
Σχολείο έστειλε στο σπίτι τους μαθήτριες επειδή οι φούστες τους κρίθηκαν πολύ κοντές από τους εκπαιδευτικούς
Καρκίνος
Καρκίνος του παγκρέατος: Τα 2 πρώιμα σημάδια της νόσου που αποκαλείται «σιωπηλός δολοφόνος»
2 πρώιμα σημάδια του καρκίνου του παγκρέατος που οι περισσότεροι αγνοούν
Καρκίνος του παγκρέατος: Τα 2 πρώιμα σημάδια της νόσου που αποκαλείται «σιωπηλός δολοφόνος»