peripoliko
Κάτι ιδιαίτερα περίεργο συνέβη στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ένας 44χρονος βρήκε ένα δρεπάνι καρφωμένο στο καπό του αυτοκινήτου του.

Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα αυτός και ο μητέρα του βίωσαν μια έκρηξη μπροστά στην πόρτα του σπιτιού τους, πριν καταγγείλουν τον εκφοβισμό που δέχτηκαν από τέσσερα άτομα.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη

Για το περιστατικό, συνελήφθη ένας 36χρονος, ενώ ταυτοποήθηκε ένας 22χρονος και αναζητούνται δύο άγνωστοι δράστες, από την αστυνομία, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, σύμφωνα με το karfitsa.gr.

Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, εις βάρος του συλληφθέντα αλλά απήγγειλε κατηγορίες και εναντίον των υπόλοιπων εμπλεκομένων, κατά περίπτωση. Τα αδικήματα είναι τα εξής:

Απόπειρα εκβίασης με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής και με απειλή βλάβης της επιχείρησης. Ηθική αυτουργία στις δύο προηγούμενες πράξεις. Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού. Φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Εγκληματική οργάνωση. Ηθική αυτουργία σε έκρηξη, κατασκευή εκρηκτικών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. Η δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, μετά τη μήνυση – έγκληση που κατέθεσε ο 44χρονος και η 71χρονη μητέρα του, στις 21 Αυγούστου.

Τι κατήγγειλε ο 44χρονος

Σύμφωνα με την καταγγελία ο πρώτος παθών ενεργώντας για λογαριασμό της ατομικής επιχείρησης εκτροφής αγελάδων γαλακτοπαραγωγής και μοσχαριών πάχυνσης, ιδιοκτησίας της μητέρας του, τον Μάιο 2024 ήρθε σε προφορική συμφωνία με την εταιρεία του 36χρονου κατηγορούμενου για την προμήθεια ζωοτροφής. Για αυτό τον λόγο εκδόθηκαν σχετικά τιμολόγια και η δεύτερη παθούσα μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό της πωλήτριας εταιρείας, για την ολοσχερή εξόφληση, συνολικά 132.119 ευρώ. Ο πρώτος κατηγορούμενος, όμως, δεν παρέδωσε τις αντίστοιχες ποσότητες ζωοτροφής.

Μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, ο 44χρονος απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων αλλά ο 36χρονος παρέδωσε, σε απεσταλμένο του παθόντα, χρηματικό ποσό 1300 ευρώ και μια επιταγή αξίας 4.000 ευρώ. Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις, μέσω δικηγόρων, με σκοπό την έγγραφη διευθέτηση της εν λόγω οικονομικής διαφοράς, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο μερικής αποπληρωμής του χρέους, κατόπιν πρότασης του παθόντα, ο πρώτος κατηγορούμενος παρέδωσε σε αυτόν ένα αυτοκίνητο, με τη δέσμευση να προβεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του, την οποία ωστόσο αθέτησε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χρήματα
Περί ανθρώπινης αλαζονείας ο λόγος
«Σήμερα, ωστόσο, από την «ελευθερία του ατόμου» έχει μείνει μόνο το φάντασμά της, αφού όποιος δεν έχει χρήμα, κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο και να...
Περί ανθρώπινης αλαζονείας ο λόγος
peripoliko-astynomia-768x576.jpg
Κρήτη: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε 2 γυναίκες – Πρόσφατα με τον ίδιο τρόπο σκότωσε ηλικιωμένο
Τρία άτομα έχει παρασύρει μεθυσμένος οδηγός στη Κρήτη, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του
Κρήτη: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε 2 γυναίκες – Πρόσφατα με τον ίδιο τρόπο σκότωσε ηλικιωμένο