9 «αθώες» καθημερινές συνήθειες που αφαιρούν χρόνια ζωής
Pixabay
Το πρωινό παίζει μεγάλο ρόλο στην διατήρηση ενός σταθερού βάρους

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά τελικά πόση σημασία βάζεις στο πρώτο γεύμα;

Αν θέλεις να χάσεις κιλά και θέλεις να το κάνεις σωστά, σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για δίαιτα παρακάτω.

Αυγά

Πλούσια σε πρωτεΐνες, σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως σελήνιο και ριβοφλαβίνη, τα αυγά είναι μια πραγματικά εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και θρεπτικό συστατικό.

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, τα αυγά μπορεί να μειώσουν την όρεξη και να σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη για πολλές ώρες. Έχουν λίγες θερμίδες και είναι ιδανικό να τα καταναλώνεις βραστά, συνοδεύοντας τα με λαχανικά, είτε με μία φέτα ψωμί και Φιλαδέλφεια Light.

Πιο συγκεκριμένα, μία μελέτη σε 30 υπέρβαρες γυναίκες έδειξε ότι η κατανάλωση αυγών για πρωινό αύξησε σημαντικά το αίσθημα της πληρότητας και μειωμένη πρόσληψη τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα, σε σύγκριση με το να τρώει ένα κουλούρι.

Ομοίως, σε μια άλλη μελέτη, σε 152 ενήλικες έδειξε πως όταν έκοψαν το κουλούρι για πρωινό και επέλεξαν βραστά αυγά, τότε αυτό τους οδήγησε σε 65%  περισσότερες πιθανότητες να χάσουν κιλά και το 34% από τους 152 ανθρώπους  κατέδειξαν επίσης μείωση στην περιφέρεια μέσης σε μία περίοδο οκτώ εβδομάδων. Αν βάλεις και εσύ τα αυγά στο πρωινό σου 4 μέρες, πες μας αν δεις διαφορά και στην περιφέρεια!

Γιαούρτι

Και πάμε στην δεύτερη επιλογή, που είναι φυσικά το γιαούρτι. Ο λόγος που πρέπει να γίνει το νέο σου αγαπημένο πρωινό για να χάσεις κιλά είναι πολύ απλός: λίγες θερμίδες και ΑΠΕΙΡΕΣ επιλογές για να το συνοδεύσεις.

Το καλό με το γιαούρτι είναι πως έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις τι είδους θέλεις να καταναλώσεις – από γιαούρτι αγελάδας, coconut γιαούρτι, γιαούρτι βανίλια, γιαούρτι χωρίς λακτόζη κτλ. Η επιλογή είναι δική σου.

Μέσα στην εβδομάδα που θα κάνεις διατροφή, μην παραλείψεις να βάλεις το γιαούρτι τουλάχιστον 2-3 φορές για πρωινό. Συνόδεψέ το με φρούτο της εποχής, όπως μια μπανάνα που εκτός από θρεπτική, είναι και χορταστική, είτε μπορείς να προσθέσεις μία χούφτα ξηρούς καρπούς και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Σε αυτό το σημείο να ξέρεις πως το γιαούρτι έχει πολλά οφέλη – όχι μόνο στο να χάσεις κιλά και να διατηρήσεις την απώλεια βάρους, αλλά και στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, στις ορμόνες όταν είσαι αδιάθετη και φυσικά, έχει προβιοτικά, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και γενικότερα στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

Smoothies

Και τρίτο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι και τα smoothies. Είναι από τα αγαπημένα πρωινά για πολλά μοντέλα και συνιστάται σε ανθρώπους που θέλουν να χάσουν κιλά γρήγορα χωρίς αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό τους.

Ο λόγος που θα λατρέψεις τα smoothies είναι γιατί πέρα από την απέραντη νοστιμιά τους, έχουν την ικανότητα να σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη, ακόμη και αν είσαι σκεπτική γι’αυτό.

Πηγή: eli.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 6/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεστ IQ
Τεστ IQ: Οι πιο έξυπνοι μπορούν να βρουν πόσοι κύκλοι υπάρχουν σε 11 δευτερόλεπτα;
Ένα νέο τεστ IQ κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει μπερδέψει πολύ τους χρήστες των social media. Εσείς πόσους κύκλους βλέπετε στην εικόνα;
Τεστ IQ: Οι πιο έξυπνοι μπορούν να βρουν πόσοι κύκλοι υπάρχουν σε 11 δευτερόλεπτα;
daskalos
Καθηγητής είδε γραμμένο σε τοίχο σχολείου «Όνο όνο ήτο» και προσπάθησε να λύσει το γρίφο
Ο καθηγητής αρχικά θεώρησε πως είναι η υπογραφή αυτού που έγραψε την αρχική φράση, ή η υπογραφή κάποιου άλλου που απλώς έτυχε να βρει τη θέση της...
Καθηγητής είδε γραμμένο σε τοίχο σχολείου «Όνο όνο ήτο» και προσπάθησε να λύσει το γρίφο