εοππυ
Ενημερώνει τους ασφαλισμένους σχετικά με τις παραπλανητικές κλήσεις από επιτήδειους,

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται νέες αναφορές σχετικά με την αποστολή SMS αλλά και τηλεφωνικών κλήσεων από επιτήδειους, που αναφέρουν ότι είναι από τον ΕΟΠΥΥ και ζητάνε από τους ασφαλισμένους να τους δώσουν στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ:

«Σε συνέχεια των από 09/10/2023 και 17/01/2024 σχετικών Ανακοινώσεων του ΕΟΠΥΥ ενημερώνουμε και εφιστούμε εκ νέου την προσοχή στους ασφαλισμένους μας σχετικά με τυχόν παραπλανητικά μηνύματα SMS, που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο της υπηρεσίας, αλλά και τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιούνται ‘εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ’ και ζητούν την αποστολή οικονομικών/φορολογικών πληροφοριών.

Ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ, κ.ο.κ.

Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (Φ.Α.Υ). ΠΡΟΣΟΧΗ! ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ.».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κολουμπια
Εγκαίνια του Columbia Global Center της Αθήνας παρουσία Μητσοτάκη-Κεραμέως
Το Columbia Global Center στην Αθήνα, είναι ένα από τα δέκα ερευνητικά, εκπαιδευτικά κέντρα που λειτουργούν σε όλον τον κόσμο - Στην έναρκτήρια...
Εγκαίνια του Columbia Global Center της Αθήνας παρουσία Μητσοτάκη-Κεραμέως