τεμπη συναυλια
Το υπουργείο Πολιτισμού εξαφάνισε την αναφορά στους 57 νεκρούς

Ο δικηγόρος του Νίκου Πλακιά, του πατέρα των δίδυμων κοριτσιών που χάθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, κατέθεσε αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού να μην δοθεί άδεια διεξαγωγής της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο με αντίτιμο. O Λεωνίδας Κούμπουρας, δήλωσε πως ο πελάτης του δεν έχει καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί η συναυλία, χωρίς όμως εισιτήριο. «Καταθέσαμε αίτημα ώστε να μεταρρυθμιστεί αυτή η απόφαση, να μην δοθεί άδεια διεξαγωγής της συναυλίας με αντίτιμο. Να δοθεί άδεια για τη συναυλία, αλλά χωρίς αντίτιμο.

Όπως οι καλλιτέχνες θέλουν να συνεισφέρουν αφιλοκερδώς, έτσι λοιπόν και οι θεατές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς για να τιμήσουν τη μνήμη των παιδιών. Αποκλειστικά, όχι όμως για κρυμμένους σκοπούς τους οποίους αναγκάζεται η κ. Καρυστιανού να αποκαλύψει κατόπιν παρέμβασης του κ. Πλακιά. Αναγκάστηκε ο κ. Πλακιάς να κάνει μια παρέμβαση και στη συνέχεια διευκρίνησε η κ. Καρυστιανού. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα», είπε ο δικηγόρος του Νίκου Πλακιά, μιλώντας στο OPEN.

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΝ) και θα συζητηθεί το αίτημα του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου με σκοπό τη πραγματοποίηση, στις 11 Οκτωβρίου, συναυλίας μνήμης για τα 57 θύματα, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα προχθές το απόγευμα προκαλώντας αντιδράσεις από κάποιες οικογένειες θυμάτων.

Το υπουργείο Πολιτισμού εξαφάνισε την αναφορά στους 57 νεκρούς 

Την με κάθε τρόπο αποσιώπηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, προσπαθεί να πετύχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία αποπειράται να ουδετεροποιήσει ακόμη και τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνεται την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό στάδιο στη μνήμη των 57 θυμάτων.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη το απόγευμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων (ΚΣΝΜ), το οποίο αναμένεται να λάβει χώρα την προσεχή Πέμπτη.

Στην ανάρτηση του ΥΠΠΟ, εντοπίζουμε ότι μεταξύ των οκτώ θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του ΚΣΝΜ υπάρχει και το αίτημα του Συλλόγου «Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023» για παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου «με σκοπό τη διοργάνωση μουσικής συναυλίας καθώς και για χορήγηση άδειας φωτογράφισης, επίγειας και εναέριας κινηματογράφησης και ανάρτησης του οπτικοακουστικού υλικού στο διαδίκτυο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω θέμα βρίσκεται στην έβδομη θέση της ημερήσιας διάταξης, ενώ εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι αποσιωπάται ο σκοπός της συναυλίας που είναι στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Ενδιαφέρον επίσης προκαλεί το γεγονός ότι σε σημερινή ανάρτησή της η πρόεδρος του συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, αναφέρθηκε σε προσκόμματα που βάζει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αναφορικά με τη διεξαγωγή της συναυλίας στο Παναθηναϊκό στάδιο.

«Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καλλιτέχνες που από την αρχή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και στους καλλιτέχνες που περιμένουν να οργανωθεί η εκδήλωση η οποία έχει μπλοκαριστεί από την κα Μενδώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μ. Καρυστιανού σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook μετά την διαφωνία που εξέφρασε ο Ν. Πλακιάς σε σχέση με την ύπαρξη αντιτίμου για την είσοδο στην συναυλία.

Ωστόσο ενδεικτικό της κωλυσιεργίας από πλευράς ΥΠΠΟ, εκτός από το γεγονός ότι σε μια συνεδρίαση που πρέπει να συζητηθούν 8 θέματα η μεγάλη συναυλία βρίσκεται προτελευταία θέση, εντύπωση προκαλούν και όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος στο documentonews.gr σχετικά με την ευλαβική τήρηση όσων προβλέπονται γραφειοκρατικά:

«Πήραμε την απόφαση το Καλλιμάρμαρο να διατεθεί δωρεάν αφού ο σκοπός θα ήταν φιλανθρωπικός, ζητήσαμε μόνο οι διοργανωτές να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα για τον εξοπλισμό» δήλωσε ο κ. Καπράλος και πρόσθεσε:

«Στη σύμβαση υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως τα έσοδα να πάνε σε όλα τα θύματα, να μην πάρει η συναυλία πολιτική χροιά, και να δώσει την απαραίτητη έγκριση το υπουργείο Πολιτισμού. Αρχές Σεπτεμβρίου έγινε από τον Σύλλογο Θυμάτων το αίτημα στο ΥΠΠΟ, στη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεότερων Μνημείων, και έκτοτε ακολούθησε μια αλληλογραφία, όπου η υπηρεσία ζητούσε συμπληρωματικά έγγραφα αφού έκρινε ότι ο φάκελος δεν ήταν ολοκληρωμένος. Σήμερα, Τρίτη, εστάλη το καταστατικό του Συλλόγου, και αύριο, Τετάρτη θα αποσταλεί η στατική μελέτη ώστε το θέμα να συζητηθεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

14χρονη στη Γλυφάδα με όπλο
Ασύλληπτο! Εμπλεκόμενη στον ξυλοδαρμό της 14χρονης μαθήτριας ποζάρει με όπλο μέσα σε σχολική αίθουσα
Η εν λόγω φωτογραφία ελέγχεται από τους αστυνομικούς, ενώ έχει συμπεριληφθεί και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση ξυλοδαρμού της...
Ασύλληπτο! Εμπλεκόμενη στον ξυλοδαρμό της 14χρονης μαθήτριας ποζάρει με όπλο μέσα σε σχολική αίθουσα
syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Συγχωνεύσεις τμημάτων: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στην Α’ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας
Συγχωνεύσεις τμημάτων: Διευκολυντική στάση εργασίας από 1 έως 3 ώρες στο διδακτικό ωράριο κάθε εκπαιδευτικού
Συγχωνεύσεις τμημάτων: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στην Α’ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας
σχολειο
Μεγάλες δυσλειτουργίες στη χρηματοδότηση των σχολείων λόγω κατάργησης των σχολικών επιτροπών
Πολλά είναι τα προβλήματα που προκαλεί η κατάργηση των σχολικών επιτροπών
Μεγάλες δυσλειτουργίες στη χρηματοδότηση των σχολείων λόγω κατάργησης των σχολικών επιτροπών