Καρκίνος Παχέος Εντέρου
Αποστολή SMS στους άνω των 50 ετών, για δωρεάν self tests για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος πιο συχνά απαντώμενος καρκίνος σε άνδρες και γυναίκες. Πρόκειται για έναν καρκίνο που φαίνεται ότι αναπτύσσεται επί μακρό χρονικό διάστημα. Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι καρκίνοι του παχέος εντέρου ξεκινούν σαν πολύποδες, που είναι γνωστοί και σαν αδενώματα. Με τα χρόνια μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίν

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι περίπου 1.5 εκατομμύριο άντρες και γυναίκες άνω των 50 ετών έχουν λάβει αυτές τις μέρες ένα μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για να προμηθευτούν δωρεάν από τα φαρμακεία self tests για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Συνολικά θα λάβουν 3,5 εκατομμύρια μέσα στις επόμενες μέρες, σχετικό μήνυμα. Είναι όλοι οι άνδρες και όλες οι γυναίκες που είναι άνω των 50 ετών. Μέσα στο μήνυμα υπάρχει ένα λινκ το οποίο το πατάς και σου λέει ποια φαρμακεία κοντά σου είναι συμβεβλημένα με το πρόγραμμα.

Σήμερα, από τα 11.000 φαρμακεία έχουν ήδη συμβληθεί περίπου τα 6.500 και κάθε μέρα επιβάλλονται κι άλλα. Πατάς το link και σου λέει στην περιοχή σου είναι αυτό το φαρμακείο, πας στα φαρμακεία αυτό με το μήνυμα και σου δίνουν ένα τεστ δωρεάν. Κάνεις σελφ τεστ ακολουθώντας τις οδηγίες που έχει, είναι πολύ εύκολο. Εάν βγει θετικό αμέσως υπάρχει προγραμματισμός ραντεβού με ειδικό γιατρό, ο οποίος εξετάζει και αποφασίζει εάν πρέπει να γίνει κολονοσκόπηση ή όχι. Εάν ο γιατρός κρίνει ότι πρέπει να γίνει κολονοσκόπηση, γίνεται και αυτή δωρεάν.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι διαδεδομένος καρκίνος στην εποχή μας. Είναι όμως ένας καρκίνος που έχει την εξής ιδιομορφία: Εάν τον πιάσεις στην αρχή είναι απόλυτα θεραπεύσιμος. Εάν αντιθέτως τον καταλάβεις αργά, μπορεί να αποβεί εντελώς μοιραίος και να οδηγήσει στο θάνατο ή μπορεί να αναγκάσει σε πολύ δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις που θα υποβαθμίζουν πολύ την ποιότητα της ζωής των ασθενών. Άρα, στον καρκίνο αυτόν η έγκαιρη διάγνωση είναι πραγματικά πολύτιμη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, με ανάρτησή της στα social media ενημερώνει για την αποστολή των sms, τονίζοντας ότι «η πρόληψη σώζει ζωές. Μην αμελήσετε το μήνυμα!». Αναφέρει ότι το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» είναι το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης στη χώρα μας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 11/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

idiotika_sholeia.jpg
ιδιωτική εκπαίδευση: Η αλήθεια για το εύρος της «στροφής» των μαθητών
H αύξηση του δυναμικού της ιδιωτικής εκπαίδευσης (μονάδες, μαθητές κλπ) που σημειώθηκε μετά το 2019 καταρχάς δεν ξεκίνησε το…2019, αλλά από το...
ιδιωτική εκπαίδευση: Η αλήθεια για το εύρος της «στροφής» των μαθητών