φουρνος κουζινα
Το δίλημμα, γυάλινο/πορσελάνινο (pyrex) ή μεταλλικό σκεύος «παίζει» πολύ στη σκέψη των οικιακών μαγείρων

Το κείμενο αυτό, απευθύνεται κυρίως σε όσους δεν έχουν μεγάλο εξοπλισμό κουζίνας, σε όσους δεν έχουν επαρκή χώρο να αποθηκεύσουν πολλά και όμορφα σκεύη, αλλά και στους φοιτητές ή νέους μάγειρες και μαγείρισσες, που ξεκινούν τώρα, να εξοπλίζονται με τα βασικά κουζινικά, για τα γλυκά και τα φαγητά τους.

Το δίλημμα, γυάλινο/πορσελάνινο (pyrex) ή μεταλλικό σκεύος «παίζει» πολύ στη σκέψη των οικιακών μαγείρων. Πόση σημασία έχει το υλικό όπου θα ψήσουμε το γλυκό μας; Είναι εντάξει να αγνοήσουμε τις οδηγίες της συνταγής;

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Έρευνας & Ανάπτυξης Ζαχαροπλαστικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, η σύντομη απάντηση είναι ότι το μέταλλο νικάει το γυαλί στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις.

Πάντως, εάν η συνταγή σας, απαιτεί ένα συγκεκριμένο υλικό ψησίματος, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες, γιατί σημαίνει ότι οι δοκιμές έγιναν σε τέτοιο υλικό και οι χρόνοι ψησίματος, όπως και οι βαθμοί, αφορούν το συγκεκριμένου τύπου, σκεύος.

Θετικά και αρνητικά μεταλλικών και γυάλινων σκευών

  • Ο χρόνος ψησίματος στα μεταλλικά, είναι λιγότερος.
  • Στις περισσότερες περιπτώσεις, στο μέταλλο θα ψηθεί πιο ομοιόμορφα το γλυκό ή το φαγητό μας, θα ροδίσει και θα τραγανίσει καλύτερα.
  • Εάν μια συνταγή έχει πολύ όξινα συστατικά, απαιτεί γυάλινο σκεύος
  • Στα περισσότερα γυάλινα ή κεραμικά σκεύη, μπορούμε να βλέπουμε το φαγητό καθώς μαγειρεύεται.
  • Τα γυάλινα ή πορσελάνινα ταψιά, είναι πιο ευπαρουσίαστα για να τα βγάλουμε, όπως είναι, από το φούρνο ή το ψυγείο, στο τραπέζι.
  • Τα μεταλλικά σκεύη, αποθηκεύονται καλύτερα, δεν σπάνε και δεν επηρεάζονται από απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.

Το σκoρ, όπως βλέπετε, είναι 3-3. Ωστόσο αν πρόκειται να αγοράσετε μόνο ένα ταψί, σε ένα μέτριο μέγεθος, ή αν θέλετε να ελαφρύνετε τα ντουλάπια σας και να πάτε προς πιο minimal φάση, τότε κρατήστε τη μεταλλική εκδοχή για τα ταψιά σας.

Το λέει και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Πηγή: newsit.gr/Ηλιάνα Σκιαδά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thrania-sxoleio-intime-4-768x480.jpg
Ένα ωραίο 3ήμερο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς την εβδομάδα που έρχεται, αλλά όχι για όλους
Σε ποιες περιοχές τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα που έρχεται
Ένα ωραίο 3ήμερο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς την εβδομάδα που έρχεται, αλλά όχι για όλους
Παιδιά στη Γάζα
Σοκάρει μελέτη για την υγεία των παιδιών: Ο πόλεμος αλλάζει γονίδια του DΝΑ και επιβραδύνει την ανάπτυξή τους
Τα παιδιά που έχουν εκτεθεί σε πολεμικά γεγονότα εμφάνιζουν αλλαγές DNA σε πολλές τοποθεσίες και περιοχές στο γονιδίωμα
Σοκάρει μελέτη για την υγεία των παιδιών: Ο πόλεμος αλλάζει γονίδια του DΝΑ και επιβραδύνει την ανάπτυξή τους
μηλοξιδο
Μήλο: Ποιο θεωρείται το πιο υγιεινό – Ιδιότητες, βιταμίνες, θερμίδες
Το μήλο έχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, κάτι που τα καθιστά ένα υγιεινό σνακ ή συστατικό σε κάθε δίαιτα
Μήλο: Ποιο θεωρείται το πιο υγιεινό – Ιδιότητες, βιταμίνες, θερμίδες